Raed Arafat: Din păcate nu toţi pacienţii transferaţi la Spitalul Foişor au putut fi salvaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
le-a transmis condoleanţe familiilor.
Raed Arafat le-a transmis condoleanţe familiilor.

Raed Arafat a anunţat, luni, că nu toţi pacienţii transferaţi la Spitalul Foişor au putut fi salvaţi. Două femei au pierdut lupta pentru viaţă la Terapie Intensivă. Secretarul de stat a transmis condoleanţe familiilor.

„Două paciente au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate la Spitalul Foişor, după ce au fost internate la Secţia de Terapie Intentivă. Prima a fost internată în data de 10 aprilie şi decedată în data de 11 aprilie. A doua pacientă a fost internată în data de 11 aprilie, la ora 00:52 şi a fost declarată la ora 17:32”, a explicat acesta.

Arafat le-a transmis condoleanţe familiilor.

Raed Arafat a mai tras un semnal de alarmă privind infectarea cu noul coronavirus, menţionând că este o boala extrem de grea, care se agravează repede, pacienţii ajungând în stop cardiac rapid, iar medicii nu pot controla acest lucru.

,,Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată, iar alte paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internate la ATI, nu poate fi imputat acţiunii de transfer a pacienţilor. Aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă, lucru care l-am făcut parţial prin activarea tirului de terapie intensivă de lângă Spitalul Babeş, sâmbătă şi care s-a umplut în câteva ore. A doua a fost de preluare a 20 de paturi de terapie intensivă de la Spitalul Foişor şi care a fost iarăşi, umplută la scurt timp”, a mai spus şeful DSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite