Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Rafila, despre relaxarea restricţiilor: Trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a prevederilor. Nu putem să avem niciun fel de toleranţă

4
8 Dec 2021 10:16:41
Autor: Maria Ţaga
FOTO Iulian Birzoi
FOTO Iulian Birzoi

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a atras atenţia, miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor trebuie să vină şi cu respectarea clară a acestor prevederi, el arătând că trebuie respectată legislaţia şi în privinţa sancţiunilor prevăzute în aceste cazuri.

Alexandru Rafila a vorbit în şedinţă despre Hotărârea de guvern care prelungeşte starea de alertă şi menţionează noi măsuri în ceea ce priveşte modul în care se va desfăşura viaţa economică şi socială în perioada următoare.

„Faptul că sunt reglementate noi prevederi, care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituţii care organizează evenimente, pe de o parte şi s-a ridicat limita de circulaţie pe timpul nopţii pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator şi pentru respectarea strictă a măsurilor”, a spus ministrul, arătând că ”înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a acestor prevederi, şi trebuie să ne uităm la cadrul legal”.

El a mai spus că „este de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfăşura activitatea cu măsuri uşor relaxate şi aduse la un numitor comun” şi a anunţat că s-a introdus certificatul COVID şi pentru persoanele testate, ceea ce este un lucru normal,

„Foarte clar, pentru toţi operatorii economici care trebuie să respecte legislaţia, în privinţa măsurilor de protecţie, a gradului de ocupare a acestor instituţii, rebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor. Trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a mai spus Rafila. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bios
8.12.2021, 10:57:15

"Respectarea stricta a prevederilor"....in Romania ? Individul este un ticalos lipsit de scrupule.Sunt curios cu ce explicatii va veni cand o sa soseasca valul 5...

+4 (4 voturi)
muresan anna
8.12.2021, 11:11:40

O sa vedem performantele domnului Rafila, cel care ironiza la Antene orice actiune a fostului ministru Tataru.

+3 (3 voturi)
MV R.
8.12.2021, 11:56:33

Ticălos poate fi! Demagog ordinar!

+1 (1 vot)
Andrei Tirighie
8.12.2021, 12:42:58

ciolacu și rafila, ca de altfel toți pesediștii, au o abordare extrem de ciudată privind covidul, declarațiile lor sunt toate în coadă de pește, nu știi ce să mai crezi. asta înseamnă a fi laș, a nu-ți lua responsbilitatea nici macar a vorbelor.

Modifică Setările