Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Răscoala de la Ditrău. Cauze,  împrejurări, detalii şi aspecte

30
3 Feb 2020 08:12:24
Ciprian Apetrei

Ditrău. Toată lumea are câte o opinie. Cam aceiaşi. Văleu. Ştire importantă. "Răscoală ". Sesizat toate autorităţile. Apar şi aici "experţii".

Stânga progresistă scoate discursul demult pregătit, cu rasism şi discriminare. În sfârşit, avem şi noi ce combate.

Tonul urcă repede până la apocalipsa globală. CTP spune că românii după Brexit vor păţi că la Ditrău. Şeful de la CNCD, cam nemulţumit să amendeze unguri, zice că de vină este Trump.

Când, ce să vezi. Problema pe acolo ar fi socială, de fapt. Patronul unui brutării, de fapt fabrică de pâine, angajator mare şi vechi într-o zonă rurală, fără concurenţă, îşi plătea prost angajaţii şi îl durea în făcăleţ de condiţiile de lucru. Drept pentru care nu îşi mai găsea angajaţi. Aici ar fi trebui să îşi revizuiască atitudinea. Nu a făcut-o, pentru că a găsit o soluţie externă. Dumping se cheamă. A adus angajaţi dintr-o ţară amărâtă, care se bucură de banii săi puţini, care trimişi acasă la ei înseamnă ceva.

Sindicatele şi stânga intelectuală ar fi trebuit să fie primii care să protesteze. Este o poartă deschisă pentru abuzuri ale patronatului. Aşa se întâmpla în Occident, până de curând. Migraţia economică nu este simplu de acceptat şi nici întotdeauna benefică.

Dar refrenul cel nou cu "refugiaţi " care ne îmbogăţesc "cultural" a stricat tabloul pe toate părţile.

Altfel, când în astfel de comunităţi izolate nu se vorbeşte nici măcar limba română, ce aşteptări să avem? Se mai sperie lumea de necunoscut, aşa este din totdeauna. Culmea ipocriziei, apare şi Marko Bela să protesteze. El care a condus partidul maghiar care a cultivat exact acest izolaţionism.

Care a speriat etnicii magiari ca să îl voteze, altfel vin românii şi le periclitează una alta.

Când ţi-e frică de populaţia de la tine din ţară, pe care nu o cunoşti aproape deloc, cum să nu te temi de cineva din celălalt capăt al lumii? 

Cireaşa de pe "răscoală" a fost pusă de brava poliţie din Harghita. Care ne comunică, solemn, că a deschis dosar penal pentru a clarifica "toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile şi toate aspectele legate de acest caz". Asta nici Chuck Norris, după ce ar fi înghiţit Bibioteca Academiei, n-ar fi reuşit să spună mai bine.

Răscoala fără furce şi toporï, asta doar la unguri pósibil este. Şi prin capul "experţilor" şi "jurnaliştilor" care sperie lumea. Şi vorbesc, senin, despre "epurare etnică" sau "Ku Klux Klan".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Dream Pervertor
3.02.2020, 08:21:09

...populatia de etnie maghiara trebuie deportata in pusta panonica imediat; la fel si cu cei de etnie rroma!

-4 (16 voturi)
Păcală
3.02.2020, 10:06:27

Pe tine și pe cei ca tine ar trebui să vă deporteze în Coreea de Nord ca să vă vină mintea la cap!

+7 (13 voturi)
gigione deladolj
3.02.2020, 10:35:13

felicitări domnule autor! În sfîrşit, un om care vede aşa zisa problemă, la adevăratele sale dimensiuni. Cînd vezi cîte spume fac onor "formatorii de opinie" sau mai nou, influensării beeey, gîndeşti precum Creangă, "ştiu că-s prost, dar cînd mă uit în jur, prind curaj!".. Totuşi, nu mi explic de ce în zonă nu au pus oamenii de o şmekerie..anume de a aduce pâine din altă zonă şi a i falimenta ăe javreţii cu brutăria?? Pî la urmă, ăia nu fac telefoane mobile, fac panificaţie, nu?

+6 (10 voturi)
marinescu nick
3.02.2020, 08:56:25

Cand europenii or sa faca mare caz de prostia celor din Ditrau,sper macar ca nu vor zice ca "romanii din Ditrau alunga 2 amarati pe motiv de rasa". Aia sunt niste prosti gramada care habar nu au pe ce lume traiesc. Cum zicea Keanu Reaves-:"Nu ai invatat nimic de la viata daca inca mai crezi ca ai dreptate tot timpul". Unde mai pui ca nivelul IQ-ului din zona e negativ rau,acolo daca nu esti ungur esti echivalentul unei gramezi de gunoi. Eram cu un grup de amici in trecere cand patronul unei bodegi nu a vrut sa ne serveasca pe motiv ca are o nunta.Nunta! Era miercuri,12.30 ziua,si 4 mese ocupate de o adunatura de betivani ordinari. Asa ca.....

-2 (10 voturi)
Păcală
3.02.2020, 10:03:51

Domnule Apetrei, dar de faptul că după 30 de ani de democrație și cu datorii zero, la început, într-o țară cu posibilități și potențial excepțional, un patron de brutărie nu-și poate permite să plătească mai mult de 4 lei=0,90 €/oră(dar nici firmele concurente nu pot plăti mult mai mult) cine este de vină? Nu cumva banda de gangsteri(politicieni, funcționari în slujba statului, miniștri, șefi de poliție, șefii de finanțe, etc.)care AU ADUS ȚARA DE RÂPĂ pe toate planurile? Ei cât câștigă pe oră de pe urma muncii și taxelor plătite de cei cărora nu le-a rămas altceva decât să lucreze pe aproape mai nimica? Și după ce au distrus economic, poltic, social, etc., țara asta, sar toții ca niște hiene spumegând la gură ca să pedepsească, să tragă la răspundere un grup de cetățeni(secui, maghiari?=ei atunci e și mai bine)care nu sunt decât victimele ACTIVITĂȚII și MUNCII?(care muncă) deosebite pe care ei=GANGSTERII, au fost în stare să ne presteze 30 de ani!

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările