Răscoala de la Ditrău. Cauze,  împrejurări, detalii şi aspecte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rascoala

Ditrău. Toată lumea are câte o opinie. Cam aceiaşi. Văleu. Ştire importantă. "Răscoală ". Sesizat toate autorităţile. Apar şi aici "experţii".

Stânga progresistă scoate discursul demult pregătit, cu rasism şi discriminare. În sfârşit, avem şi noi ce combate.

Tonul urcă repede până la apocalipsa globală. CTP spune că românii după Brexit vor păţi că la Ditrău. Şeful de la CNCD, cam nemulţumit să amendeze unguri, zice că de vină este Trump.

Când, ce să vezi. Problema pe acolo ar fi socială, de fapt. Patronul unui brutării, de fapt fabrică de pâine, angajator mare şi vechi într-o zonă rurală, fără concurenţă, îşi plătea prost angajaţii şi îl durea în făcăleţ de condiţiile de lucru. Drept pentru care nu îşi mai găsea angajaţi. Aici ar fi trebui să îşi revizuiască atitudinea. Nu a făcut-o, pentru că a găsit o soluţie externă. Dumping se cheamă. A adus angajaţi dintr-o ţară amărâtă, care se bucură de banii săi puţini, care trimişi acasă la ei înseamnă ceva.

Sindicatele şi stânga intelectuală ar fi trebuit să fie primii care să protesteze. Este o poartă deschisă pentru abuzuri ale patronatului. Aşa se întâmpla în Occident, până de curând. Migraţia economică nu este simplu de acceptat şi nici întotdeauna benefică.

Dar refrenul cel nou cu "refugiaţi " care ne îmbogăţesc "cultural" a stricat tabloul pe toate părţile.

Altfel, când în astfel de comunităţi izolate nu se vorbeşte nici măcar limba română, ce aşteptări să avem? Se mai sperie lumea de necunoscut, aşa este din totdeauna. Culmea ipocriziei, apare şi Marko Bela să protesteze. El care a condus partidul maghiar care a cultivat exact acest izolaţionism.

Care a speriat etnicii magiari ca să îl voteze, altfel vin românii şi le periclitează una alta.

Când ţi-e frică de populaţia de la tine din ţară, pe care nu o cunoşti aproape deloc, cum să nu te temi de cineva din celălalt capăt al lumii? 

Cireaşa de pe "răscoală" a fost pusă de brava poliţie din Harghita. Care ne comunică, solemn, că a deschis dosar penal pentru a clarifica "toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile şi toate aspectele legate de acest caz". Asta nici Chuck Norris, după ce ar fi înghiţit Bibioteca Academiei, n-ar fi reuşit să spună mai bine.

Răscoala fără furce şi toporï, asta doar la unguri pósibil este. Şi prin capul "experţilor" şi "jurnaliştilor" care sperie lumea. Şi vorbesc, senin, despre "epurare etnică" sau "Ku Klux Klan".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite