Răspunsul MAI pentru un român interesat de drogurile găsite pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie diicot plaja droguri constanta foto news.ro

Ministerul de Interne a răspuns, printr-o postare pe Facebook, la curiozitatea unui român care a vrut să ştie mai multe detalii legate de pachetele cu droguri apărute pe litoralul Mării Negre.

„Dacă găsesc un pachet din ăla pe plajă, cam cât pot să iau pe el? Are rost să caut vreunul să-mi fac şi eu viaţa frumos la mare? App, de ce naiba le confiscaţi? Că mie mi-a zis cineva că a încercat şi nu are nimic! Am curaj să spun că întreb pentru mine!“, este întrebarea pe care ar fi primit-o MAI şi la care a oferit următorul răspuns:

1. Dacă găsiţi un astfel de pachet şi încercaţi să-l vindeţi, veţi lua pe el câţiva ani buni de închisoare. Ceea ce ne-aţi spus dumneavoastră se încadrează perfect la trafic de droguri, aşa că o să vă faceţi “viaţa frumos”, dar mai pe răcoare, aşa.

2. Din ultima dumneavoastră întrebare lipseşte un cuvânt. Aşa că reformulăm noi: ”Nu MAI are nimic”… prin casă, buzunare sau parcare. Ştiţi câţi oameni s-au nenorocit pentru că au început să consume droguri? Unii sunt încă în viaţă... alţii...

3. Legat de căutări, vă sfătuim să nu vă apropiaţi de mare în această perioadă, având acest scop. Mai bine căutaţi să nu fiţi căutat... avem curaj să spunem că aţi înţeles perfect mesajul nostru.

   

De  la apariţia pachetelor cu droguri pe litoralul românesc, Poliţia a făcut apel la populaţie să alerteze autorităţile în cazul în care găsesc colete suspecte: „Reamintim cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. 

Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!“.

De pe 5 aprilie, forţe importante de poliţie, procuratură şi jandarmerie sunt concentrate pe litoral, acolo unde curenţii din Marea Neagră au adus până acum 152 de kilograme de droguri de mare risc.

Drogurile provin de la un transport făcut pe Marea Neagră care s-a sfârşit prost pentru traficanţi, din motive neelucidate până acum de anchetatorii români. Coletele, ambalate în plastic sau în veste de salvare, au fost găsite atât de localnici cât şi de oamenii legii în sudul litoralului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite