Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori în opt localităţi din Ilfov. CJSU a impus restricţii

4
18 Sep 2021 20:03:32
Autor: News.ro

Rata de incidenţă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 3 la o mie de locuitori în localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov din judeţul Ilfov. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis impunerea de restricţii suplimentare, începând de sâmbătă după amiază.

În Hotărârea CJSU Ilfov adoptată sâmbătă, aurtorităţile din judeţ constată că rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 18 septembrie , la nivelul localităţii Berceni este de 3,52/1000 de locuitori, la nivelul localităţii Bragadiru este de 3,14/1000 de locuitori, la nivelul comunei Ciorogârla este de 3,82/1000 de locuitori, în localitatea Copăceni este de 3,04/1000 de locuitori, în Corbeanca este de 3,66/1000 de locuitori, la nivelul comunei Afumaţi este de 5,70/1000 de locuitori, în  Mogoşoaia este de 3,79/1000 de locuitori, în timp ce la nivelul localităţii Snagov rata de infectare a ajuns la 3,21/1000 de locuitori.

În aceste condiţii, începând de sâmbătă, de la ora 16:00, au fost instituite restricţii privind organizarea şi desfăşurarea unor evenimente, dar şi în ceea ce priveşte activitatea operatorilor economici din unele domenii. Astfel, organziarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, sunt permise cu respectarea regulilor prevăzute de legislaţia în vigoare. 
În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, dar şi  pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura
Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cele opt localităţi, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metru pătraţi pentru fiecare persoană, participarea fiind permisă doar în baza certificatului verde. 

În baruri, cluburi, discoteci, săli de sport, la piscine, locuri de joacă pentru copii, accesul este permis unui număr limitat de persoane, în funcţie de capacitatea de care dispune fiecare operator economic. 
De asemenea, începâmnd de luni, organizatorii sau operatorii economici care desfăşoară activităţi cu public au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea «Verificare reguli interne» din aplicaţia mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Kelemen Jakob
18.09.2021, 20:40:04

Au obligatia sa scaneze codul qr care nu exista.

-9 (11 voturi)
d4v1de 1sa
19.09.2021, 10:02:03

Au obligatia sa spuna adevarul, nu sa minta cu statistici masluite pe baza unor teste PCR care nu fac diferenta intre gripa si covid.

-12 (12 voturi)
Kelemen Jakob
19.09.2021, 10:16:08

Daca vrei pot sa-ti dau ''planificarea'' cu evolutia cov 19 in Romania. Tipii astia au pregatit inclusiv noua culoare ptr un cod superior celui rosu si este violet care-si va face aparitia prin noiembrie.

-9 (11 voturi)
d4v1de 1sa
19.09.2021, 11:33:01

K J, ii cred in stare de orice, asa ca nu ma mira ca-si "planifica" minciunile, ca politica de stat...

-12 (12 voturi)
Modifică Setările