Reacţia şefei CSM după acuzaţiile lui Vlad Cosma privind plantarea de probe într-un dosr DNA: Voi sesiza Inspecţia Judiciară. Replica ministrului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Camelia Marcu, noul preşedinte al Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat într-un interviu pentru Q Magazine că va sesiza Inspecţia Judiciară pentru a se afla adevărul în urma înregistrărilor prezentate de Vlad Cosma în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, de duminică seară, cu privire la fabricarea şi plantarea de probe într-un dosar DNA.

UPDATE Toader: Nu sesizez Inspecţia Judiciară. Am raportul privind DNA

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemnă o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raprtul privind Ministerul Public, conform legii.. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

„Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Minsiterului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă“, a declarat Toader la Antena 3.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: „Raportul va conţine o măsură“.

„Voi sesiza Inspecţia judiciară. Opinia publică are dreptul să afle adevărul cât mai repede“, a declarat şefa CSM pentru Q Magazine.

Fostul deputat PSD Vlad Cosma acuză că procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă. DNA precizează, luni, într-un comunicat de presă, că fostul deputat „a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal“.

Citeşte şi:

Dezvăluirile fostului deputat Vlad Cosma. Acesta acuză procurorii DNA că au inventat dosare împotriva lui Sebastian Ghiţă în baza unor probe prefabricate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite