Reacţia Jandarmeriei după tensiunile cu manifestanţii, în timpul protestului din Bucureşti faţă de modificările la legile Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La protestele organizate duminică seară în Bucureşti faţa de modificările la Legile Justiţiei au avut loc două momente tensionate între manifestanţi şi jandarmerie, existând îmbrânceli şi scandări îndreptate împotriva forţelor de ordine.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Bucureşti, a explicat la Digi24 intervenţiile jandarmilor la protestele de duminică seară:

„Nu au fost situaţii deosebite, din punctul nostru de vedere. Au fost mici tensiuni între colegii mei şi cei care protestează. Primele au avut loc atunci când mulţimea s-a deplasat din Piaţa Victoriei către Calea Victoriei. S-a încercat direcţionarea lor către trotuar pentru a nu afecta circulaţia rutieră, şi-aşa îngreunată de vreme. Am încercat reţinerea lor pe trotuar, dar, având în vedere numărul destul de mare, nu s-a reuşit. A fost blocat bulevardul în totalitate şi traficul oprit. 

La Parlament au fost direcţionaţi manifestanţii către Parcul izvor pentru a nu permite blocarea Bulevardului Naţiunilor Unite şi Bulevardul Libertăţii. Nu s-a permis accesul pe partea cu Casa Poporului că e un obiectiv cu pază deosebită şi nu sunt permise astfel de manifestaţii în imediata apropiere, de aceea s-a decis direcţionarea lor spre Parcul Izvor, acolo unde se află şi acum“. 

Miile de oameni care au participat la protest au ajuns la Palatul Parlamentului, în colţul de la Parcul Izvor, unde jandarmii i-au blocat. Manifestanţii au strigat  ”Lăsaţi-ne să trecem”, ”Ruşine” şi le-au reproşează că apără ”hoţii”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite