Reacţia Poliţiei în cazul câinelui împuşcat în Maramureş: ce a decis în privinţa vânătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele a fost împuşcat de vânătorul aflat într-un Logan roşu FOTO Facebook
Câinele a fost împuşcat de vânătorul aflat într-un Logan roşu FOTO Facebook

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, în urma verificărilor efectuate în judeţul Maramureş, a fost identificat bărbatul care a împuşcat un câine în apropiere de Borşa, pe un drum naţional.

 Acesta are 69 de ani şi este cercetat penal, după ce poliţiştii au stabilit că există ”suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept”.

”Urmare a verificărilor efectuate de politiştii maramureşeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care, în cursul acestei zile, ar fi împuşcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 343, alin. 1 Cod Penal şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 25, alin.1, lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art.38, alin.1 Cod Penal”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că cercetările continuă, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

”Mulţumim cetăţenilor care au semnalat acest caz şi au sprijinit poliţiştii în clarificarea situaţiei de fapt”, a mai transmis IGPR.

Asociaţia ”Anima Pro Terra” a publicat, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj în care se arată că doi dintre voluntari şi copilul lor de şase ani au fost martorii unui incident, în apropiere de Borşa, judeţul Maramureş.

Un câine a fost împuşcat, chiar pe şosea, iar copilul a rămas în stare de şoc după ce a văzut incidentul. Asociaţia a publicat mai multe fotografii cu maşina în care a fost urcat cadavrul animalului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite