Reacţia SRI, după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă: Dan Condrea nu era filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii spun că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu era filat în momentul accidentului în care şi-a perdut viaţa, acest lucru fiind interzis în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

„Conform deciziei CCR, SRI nu mai poate asigura supraveghere operativă pentru dosarele de urmărire penală, în concluzie SRI nu are cum să fi făcut filaj domnului Condrea”, spun reprezentanţii instituţiei.

Declaraţia vine după ce deputatul Sebastian Ghiţă, membru în comisia de control a SRI, a declarat că va cere, luni, ca „echipa de filaj să facă public raportul şi filmul accidentului”.

Întrebat dacă este sigur că exista o echipă de filaj, deputatul a răspuns: „Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din raţia de mâncare, ci care a participat la o operaţiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecţiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”.

În ceea ce priveşte eventualitatea ca SRI să nu aibă legătură cu acest caz, Ghiţă a subliniat că ”nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot!”.

”Nu pot muri oameni fără o explicaţie clară. Eu am avut mereu încredere în instituţii, dar acesta este un caz care se cere lămurit! Era un caz de siguranţă naţională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România şi nu putem fi consideraţi un stat mafiot. Mâine se poate întîmpla oricui!”, a mai spus Sebastian Ghiţă într-un scurt interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan.

Deputatul a fost chiar mai tranşant în declaraţiile făcute ulterior la Digi 24.

„Nu ştiu cum a ajuns omul ăsta să se... cum a ajuns omul ăsta mort [...] Ce secrete a avut omul ăsta ca să ajungă mort? Unii care mai ştiu lucruri, nu o să ajungem şi noi morţi?”, a spus deputatul la Digi 24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite