Realitatea TV - desfăşurător de emisiune

Publicat:
Ultima actualizare:

Cozmin Guşă în cămaşă albă. Cu mânecile suflecate, în mare formă, zâmbăreţ nevoie mare, vizibil mulţumit de sine. De parcă ar fi ori naş mare ori tată de mireasă încântat că darul a fost gras şi investiţia cu căsătoria s-a dovedit una profitabilă. Trece de la un invitat la altul. „Hai, vă rog, mai luaţi o chifteluţă! Când vreau eu, vă dau şi microfonul!“

Ex-senatorul Valer Marian ori în transă, ori semi-adormit, semănând cu un robot, cu o maşină programată, debitând pe post de trufandale aceleaşi lucruri răsuflate despre relele comise de Coldea care era, până mai ieri, pesemne este şi astăzi, în tot şi în toate.

Guristul Aurel Tămaş reprofilat în comentator politic, în om cu scaun la cap, în cântăreţ de romanţe, în producător de salam, pesemne delicios de vreme ce dl. Guşă îi face reclamă pe faţă şi ne comunică, de parcă asta ar prezenta vreun interes public, că se numără printre mâncărurile sale preferate. Mănâncă din el pe săturate, cu pâine caldă şi cu roşii şi cu brânză produsă de un ins pe nume Călin Zanc care mai înainte ne vorbise despre rolul nefast al DNA, despre patimile şi succesele lui în calitate de crescător de bivoli. Şi despre cum e el promotor al acestei ocupaţii. Eugen Tomac, preşedintele PMP, îngrijorat şi contestatar al Alianţei Vestului, sigur doar pe ceea ce ştie de la fostul preşedinte Traian Băsescu. Politicianul Gavrilă Ghilea, astăzi liberal, ieri, pedelist, pe vremea comuniştilor, strungar, care vorbeşte ca să nu tacă. Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul, invitat în platoul improvizat în calitate de voce a societăţii civile, de gazetar care şi-a asumat riscul publicării înregistrărilor secrete care au aruncat în aer DNA Oradea şi căruia i se tot promite de vreo două ore că urmează să i se dea cuvântul. Până când nu am mai rezistat şi am închis televizorul, dl. Chirilă nu a rostit nici măcar un singur cuvinţel. Etern ridicolul şi policolorul Octavian Hoandră care mereu se bagă în vorbă, îi face temenele patronului său ca nu cumva, Doamne fereşte!, acesta să îl lase de tot fără emisiune, aceasta după ce i-a mutat Realitatea românească spre a face loc propriei producţii. Ori să uite să îl scarpine prieteneşte pe spate. Dl. Hoandră are marota lui. Este îngrijorat de politicienii de la USR şi PLUS pe care îi cataloghează în mod repetat şi mereu în necunoştinţă de cauză drept neomarxişti. Aflăm şi că îi este foame, că aşteaptă sfârşitul emisiunii şi că, odată aceasta încheiată, se va duce direct şi va da iama în portbagajul d-lui Tămaş, acolo unde se află salamul pregătit de gurist drept peşcheş pentru patronul Realităţii. Dl. Hoandră va primi şi el o bucăţică. Nu de alta, dar a muncit mult sâmbătă seara, cu câteva ore îl intervievase pe preşedintele Academiei, dl. prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, care nu voi înţelege în ruptul capului de ce îşi pierde din preţiosul timp venind la o emisiune cu un moderator care este sinonimul cuvântului ridicol.

Cam asta am reţinut eu din emisiunea de sâmbătă seara a d-lui Cozmin Guşă. Emisiune cu care acesta s-a autoîmproprietărit la Realitatea TV. O emisiunea în cursul căreia, teoretic, voia să ne vorbească, să exploreze realitatea din Oradea şi din Bihor. Cu invitaţi din Satu Mare şi Cluj căci cu două excepţii, cele ale domnilor Chirilă şi Ghilea, orădenii au spus pas. Cum nu m-am uitat de la început, nu ştiu dacă primarul Municipiului, dl. Ilie Bolojan, a lipsit deliberat de la paranghelia răsuflată a d-lui Gusă ori din pricina absenţei din localitate. Sau a preferat o scurtă apariţie înregistrată. Orice s-ar spune, s-a salvat. Căci emisiunea pseudo-teleastului Guşă în care eşti în situaţia de a interacţiona cu acesta ori cu sluguţa lui, dl. Octavian Hoandră, este una din care nu poţi să scapi fără să te acoperi de ridicol.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite