Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Regele Mihai I, mesaj pentru tinerii protestatari: „Timpul României voastre a început!“

71
8 Nov 2015 10:30:57
Autor: Cristina Răduță
Regele Mihai (foto stânga) FOTO Eduard Enea
Regele Mihai (foto stânga) FOTO Eduard Enea

Regele Mihai I spune că atunci când a întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea statului român, avea doar 22 de ani, aproximativ vârsta pe care o au tinerii care protestează în aceste zile. De asemenea, acesta le-a transmis că timpul României lor a început, precizând că, prin raportarea ei la naţiune, Coroana ocroteşte fiinţa naţională.

"Români, Când am întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea existenţei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeaşi vârstă o aveau şi cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului Regal, pentru a-şi apăra libertatea. Aceeaşi vârstă o au şi cei ce au ieşit în stradă, în aceste zile. Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât duşmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur. Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un 'mâine'. Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe", spune Regele Mihai I, potrivit Mediafax,  într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil, prin intermediul biroului său de presă.

Totodată, Regele Mihai I spune că „a avea legi bune este un lucru însemnat“ şi „a-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros“.

„Coroana rămâne fântâna mândriei, a încrederii şi a iubirii“

Regele a mai anunţat că „bunul mers al instituţiilor Statului este condiţia libertăţii şi statorniciei noastre“. „Instituţiile nu pot funcţiona fără respectul legii, fără competenţă şi fără etică. Dar, după cum aţi constatat recent voi înşivă, legislaţia cea mai avansată şi atitudinea civică nu sunt, din păcate, suficiente pentru a obţine şi garanta o viaţă instituţională solidă. Sunt sigur că tânăra generaţie va şti să găsească, în România ei, justa măsură între atitudinea civică şi instituţiile Statului“, a mai precizat acesta.

„Prin unica ei raportare la naţiune, Coroana rămâne fântâna mândriei, a încrederii şi a iubirii. Ea ocroteşte şi întruchipează fiinţa naţională. Ea este o punte de legătură între comunităţi, între credinţe, între cetăţean şi aproapele lui. Coroana Română împlineşte peste câteva luni 150 de ani. Ea a continuat să existe, timp de un secol şi jumătate, în ciuda unor nelegiuri şi greutăţi de neimaginat. Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trăit personal. Toate acestea mă îndreptăţesc să spun tinerilor noştri: Timpul României voastre a început!“, a mai declarat Regele Mihai I.

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

Tăunu
8.11.2015, 10:45:02

Deşi a fost contesta de mulţi fiincă s-a aliat cu URSS, totuşi regele Mihai a procedat corect atunci.

-4 (18 voturi)
Camelian Propinatiu
8.11.2015, 11:04:00

Trecutul, Monarhismul, re-Unirea sau clasarea masacrului de la Baricada si a crimelor Contrarevoluţiei Teroriste nu prea intereseaza decât pe putinii nostri idealisti. Regina Marii Britanii n-are treaba cu insomnii ca „partidul meu‟. Chiar in postromânism: http://propinatiu.ro/carti revenirea la monarhie e posibila, desigur dupa ce vom aloca recuperator 10% din pib la edu-cultura, pt a forma o intelectualitate functionala. Daca RO, inca din 26 aprilie 1992 de Sfintele Pasti, intra sub Iliescu in FAMILIA monarhiilor europene, atunci ieseam din izolarea diplomatica, evitam postromânismul, scapam de obscenitatea publica, imbuibatii ar fi ajuns de 7 ori mai bogati si n-ar mai fi fost cocalari, ci filantropi, iar poporul ar fi dus-o si el, saracul, de 2-3 ori mai bine! Disparea mai ales sentimentul-riscul de Ţară a Nimanui.

-7 (15 voturi)
Iris IRIS
8.11.2015, 11:06:35

Iesirea din impact ? renuntarea la "republica hotilor" si reinstaurarea Monarhiei Parlamentare !

-3 (19 voturi)
Olteanul.com
8.11.2015, 11:39:12

Mosulica asta este un profitor de ocazie care incearca sa fructifice ura romanilor fata de sistemul actual pentru a ajunge el la putere. Aaa... Sa nu uitam: daca sunt impotriva monarhiei sunt un comunist infect, un bolsevic, fost securist, membru al CC al PCR. Iar daca eu eram in clasa 1 la Revolutie, atunci poate parintii mei au fost securisti, membri PCR... Nu, n-au fost :)

-1 (23 voturi)
Ilim
8.11.2015, 11:47:15

Un mesaj decent, corect si mai ales optimist.

+4 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările