Regele Mihai, internat de cinci zile: „Se află într-o stare de accentuată slăbiciune fizică“. Fiicele sale sunt aşteptate să ajungă în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de Presă al Casei Regale a revenit cu precizări legate de starea de sănătate a Regelui Mihai I. Fostul suveran este internat de cinci zile într-o clinică medicală din Lausanne, aflându-se într-o stare de accentuată slăbiciune fizică. Fiicele sale urmează să ajungă în Elveţia în următoarele zile.

„Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect faţă de suferinţa Majestăţii Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică şi primeşte tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staţionară şi medicii sunt de părere că evoluţia prezintă relativă stabilitate", se arată într-un comunicat remis pe 4 martie de Biroul de Presă al Regelui Mihai.

Sursa citată mai precizează faptul că Reginma Ana este la curent cu starea de sănătate a Regelui Mihai şi se află la reşedinţa din Elveţia.

„Regina Ana se află în reşedinţa privată din Elveţia şi a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă şi urmează un tratament obişnuit vârstei Majestăţii Sale. Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestăţile Lor şi rămân în continuare în Elveţia, alături de Rege şi Regină. Principesele României, fiicele Majestăţilor Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveţia pentru a-şi vedea părinţii. Ele sunt zilnic în legătură cu familia şi urmăresc, cu tristeţe şi cu speranţă, evoluţia stării de sănătate a tatălui lor“, se mai arată în comunicatul citat.

Familia regală mulţumeşte pentru mesajele primite. „Custodele Coroanei mulţumeşte tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai şi Reginei Ana. Familia Regală este mişcată de profunzimea simţămintelor oamenilor faţă de Rege şi Coroană, precum şi de decenţa şi respectul cu care mass-media a reflectat tristul şi îngrijorătorul eveniment“, se mai spune în comunicat.

Maiestatea Sa Regele Mihai s-a despărţit pentru prima dată de poporul român în decembrie 1947, silit de comunişti. A doua oară ieri, silit de cancer.

Casa Regală a României a anunţat că Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer. „Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: «carcinom epidermoid metastazant» şi «leucemie cronică». Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere“, a anunţat, din Elveţia, Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale. Regele Mihai a decis ca fiica sa, principesa Margareta, să-i preia, oficial, atribuţiile.

Citeşte şi:

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia atribuţiile regale

Tristeţe în comunitatea regaliştilor din Timişoara: „A fost un şoc vestea bolii Regelui Mihai, dar mai ales diagnosticul”

Regaliştii speră într-o minune care l-ar putea salva pe Regele Mihai: „Vestea este şocantă pentru toată lumea. Nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu”

Apropiat al Regelui Mihai, din Vrancea: „Pe Margareta nu o văd ca pe un continuator al regelui, nici ca pe o personalitate capabilă să ia decizii“

Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Reacţii politice la diagnosticul Regelui. Quintus: Viaţa mea a început cu o arestare pentru Rege. Blaga: Nu sunt monarhist, dar îi recunosc meritele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite