Registrul Auto Român transmite, în urma unor noi percheziţii făcute în dosarul de corupţie de la RAR Braşov, că cei patru salariaţi au contractele sistate din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Registrul Auto Român (RAR) face clarificări cu privire la percheziţiile pe care poliţiştii şi procurorii braşoveni le fac, joi, în dosarul de corupţie care vizează activitatea unor angajaţi ai RAR Braşov.

Oficialii RAR transmit că cei patru salariaţi de la Braşov care sunt plasaţi sub control judiciar în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au contractele de muncă suspendate încă din decembrie anul trecut şi nu mai desfăşoară nicio activitate în cadrul RAR.

"Acţiunile de astăzi ale anchetatorilor reprezintă o continuare a investigaţiilor începute în decembrie 2021, care vizează şi numeroase persoane care nu au nicio legătură cu instituţia noastră. În ceea ce ne priveşte, până în acest moment, cercetarea vizează 4 persoane, angajaţi ai RAR Braşov, cărora contractul de muncă le-a fost suspendat încă din decembrie anul trecut, imediat după declanşarea anchetei. Toţi 4 se află deja sub control judiciar şi nu mai desfăşoară nicio activitate în cadrul RAR. Având în vedere că ancheta este în derulare, nu avem dreptul de a face publice alte detalii despre desfăşurarea cercetărilor”, informează RAR printr-un comunicat dat publicităţii joi. 

Conform documentului citat, conducerea RAR "asigură organele de anchetă şi opinia publică de întregul suport pentru buna desfăşurare a cercetărilor şi stabilirea situaţiei de fapt”. 

După ce va exista o decizie definitivă, conducerea Registrului Auto Român va aplica "cu celeritate” măsurile legale impuse de instanţa de judecată, precizează comunicatul instituţiei.

Documentul mai arată că "RAR condamnă ferm orice abatere de la normele interne ale instituţiei şi are toleranţă zero faţă de orice fel de încălcare a legii”.

Precizările conducerii Registrului vin în contextul în care, joi, la Braşov au loc alte 36 de descinderi în dosarul de corupţie care vizează activitatea unor angajai ai RAR Braşov suspectaţi că primeau bani şi bunuri pentru a trece de verificările tehnice maşini neconforme. Există suspiciunea că la RAR Braşov mergeau, pentru verificări, inclusiv autovehicule din alte judeţe, ai căror proprietari erau dispuşi să plătească pentru a trece de teste maşinile care nu corespundeau din punct de vedere tehnic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite