Regiunea pe scurt/Weekendul, perioadă „de vârf” pentru poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi care sunt cele mai importante subiecte analizate astăzi, în ediţiile regionale din Moldova ale ziarului „Adevărul de Seară”

Botoşani

Rablele din Germania nu mai au căutare


Pentru un autoturism de peste 11 ani vechime, cu euro 2 adus din Germania taxa de primă înmatriculare costă 2246 de euro. 
Taxele impuse pentru autoturismele aduse din străinătate şi care urmează a fi înmatriculate în România i-a descurajat pe botoşăneni. Dacă în 2007 şi 2008 s-au adus din Germania sute de maşini a căror valoare nu depăşea 2000-3000 de euro, între timp acestea nu mai au căutare. Comercianţii de maşini spun că principalul motiv pentru care anul acesta s-a înregistrat o scădere a numărului de maşini vechi este taxa de înmatriculare. (Răzvan Sauciuc)


Bacău

Weekendul, perioadă „de vârf” pentru poliţişti


Dacă în mediul urban faptele antisociale nu sunt o noutate, în sate şi comune numărul acestora a crescut în ultimul timp.
Evoluţia cea mai îngrijorătoare a numărului de infracţiuni a fost constată de poliţiştii băcăuani în mediul rural. Potrivit oamenilor legii, aproape că nu există sfârşit de săptămână fără o altercaţie, o tâlhărie sau chiar o tentativă de omor. În ceea ce priveşte furturile, acestea sunt deja la ordinea zilei, iar hoţii profită de lipsa măsurilor de siguranţă din partea proprietarilor de bunuri şi chiar de animale. Poliţiştii băcăuani au anunţat demararea unei campanii axată pe prevenirea criminalităţii în mediul rural, deoarece, spun ei, situaţia riscă să degenereze, iar locuitorii de la sate să nu mai aibă nici măcar o minimă siguranţă. (Codrin Pop)


Neamţ

Pensionarii îngheaţă lângă piaţă pentru câţiva lei


Veniturile mizere alocate de stat la capătul unei vieţi de muncă îi obligă pe bătrâni să stea în frig cu orele.
Zeci de bătrâni săraci din Piatra Neamţ sunt nevoiţi să iasă în stradă pentru a supravieţui de pe o zi pe alta. Se aşează în spatele Pieţei Centrale, cu grămăjoare de nuci, mere, pere, margarete, ciuperci sau zarzavaturi expuse pe mese pliante sau direct pe ziarele aşezate pe asfalt. Stau înfofoliţi şi aşteaptă în tăcere clienţii. „Am diabet, hepatită cronică şi primesc numai un ajutor social de 196 de lei. Am încercat să mă pensionez, dar nu au vrut să-mi dea pensie. Acum îngheţ în piaţă şi vând nuci cu un leu. Stau în chirie şi nu mă descurc, trebuie să fac ceva“, se caină Neculai Lazăr, un pietrean de 60 de ani. Bătrânul spune că dacă reuşeşte să scoată 10 lei pe săptămână, atunci se simte fericit. (Andreea Amariei)


Suceava

Autorităţile sucevene sunt în alertă din cauza noului virus gripal


În judeţul Suceava au fost confirmate nouă cazuri de gripă A H1N1, dintre care unul la un elev, restul la adulţi, între care şi un olandez.
Gripa porcină a ajuns şi în şcolile din judeţul Suceava. În cadrul Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc o clasă întragă de elevi care urmează cursurile instituţiei au fost introduşi în carantină şi sunt internaţi în cadrul infirmeriei din liceu, după ce un coleg de-al lor a fost găsit suspect de noul virus gripal. „Elevul colegiului a fost trimis de joi în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi. Din păcate cazul băiatului a fost confirmat de către cei de la Bucureşti şi am dispus izolarea colegilor şi dezinfectarea şcolii”, a declarat Radu Ciumaşu, ofiţer relaţii cu publicul al colegiului. (Iulia Tomuţ)


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite