Vila de lux în care îşi va petrece Remus Truică arestul la domiciliu. Are piscină, foişor, terenuri de fotbal şi de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Truică va face arest la domiciliu într-un palat care are câteva sute de metri. El are o piscină la dimensiuni olimpice, două terenuri de sport - unul de fotbal şi unul de tenis, acoperit cu zgură, precum şi un foişor pentru picnic în aer liber.

Omul de afaceri Remus Truică va fi plasat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, în care sunt vizate alte patru persoane, a decis, vineri, Curtea de Apel Braşov.

Tot în arest la domiciliu a fost plasat şi avocatul Robert Roşu, ceilalţi trei inculpaţi, Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fiind cercetaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la instanţa supremă atât de către procurori, cât şi de către inculpaţi.

Cine este soţul judecătoarei

truica mediafax

Sentinţa a fosta dată de judecătoarea Elena Barbu de la Curtea de Apel Braşov. Magistratul l-a condamnat în 2012 pe fostul prim-procuror al Parchetului Buftea, procurorul Nelu Carpen, la 6 ani cu executare. Soţul Elenei Barbu este  Silviu-Gabriel Barbu, judecător tot la Curtea de Apel Braşov. Silviu-Gabriel Barbu a fost coleg, , cu fostul premier Victor Ponta (PSD), fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc (PSD), senatorul Dan Şova (PSD) şi procurorul general al României, Tiberiu Niţu. Este vorba de generaţia 1991-1995 a Facultăţii de Drept din Universitatea Bucureşti.

Silviu-Gabriel Barbu a fost consilier de stat al Administraţiei Prezidenţiale (2006-2007), secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei (mai-noiembrie 2012) şi  membru titular in Consiliul National de Integritate votat de Senatul României. Din decembrie 2012, după instalarea Guvernului Victor Ponta, el a ocupat funcţia de inspector general Corpul de Control si Evaluare Diplomatică în cadrul MAE.

Arest de lux

Remus Truică (45 de ani), fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, deţine la Snagov cel mai mare şi mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei. Este locul în care va face arestul la domiciliu. Reşedinţa este situată la Snagov. Nu oriunde, ci chiar pe malul lacului Snagov, cea mai râvnită zonă imobiliară din ţară. Casa de la Snagov a lui Remus Truică se detaşează prin opulenţă de celelalte vile din aceeaşi zonă.

Ca-n filme

Palatul este plasat  între pădurea Snagov şi lacul cu acelaşi nume. Localizată chiar la marginea pădurii, cu vedere la lacul Snagov, proprietatea fostului şef de cabinet al lui Adrian Năstase te lasă mut de uimire. Palatul are trei niveluri. În jurul său sunt construite anexe care adăpostesc, printre altele, garajul în care milionarul îşi ţine bijuteriile pe patru roţi. Toate maşinile sale trădează apetenţa lui Truică spre lux şi opulenţă:  Ferrari 599 GTB (330.000 de euro), Mercedes S500 (100.000 de euro), Mercedes SLR  (500.000 de euro), Range Rover Supercharged (100.000 de euro) şi un Aston Martin (150.000 de euro). Preţurile sunt aproximative, în funcţie de opţiunile cumpărătorului.

Revenind la palat, se întinde pe câteva sute de metri, are forme complicate, cu multiple laturi, fiind dominat de un turn în formă de foişor. Locuinţa beneficiază de un sistem inteligent de încălzire, total  computerizat, care foloseşte mai multe surse de energie, aleasă automat, în funcţie de vreme.

Helioport, piscină, teren de tenis, debarcader

Curtea imensă arată ca un adevărat teren de golf, cu gazon englezesc tuns cu grijă. Câteva alei pavate cu dale colorate străbat domeniul de la un capăt la altul. Una dintre alei duce la un mic helioport, plasat central, pentru elicopterul cu care milionarul se deplasează ori de câte ori vrea să evite aglomeraţia de pe şosele. Din acareturile lui Truică nu lipsesc o piscină la dimensiuni olimpice, două terenuri de sport - unul de fotbal şi unul de tenis, acoperit cu zgură, precum şi un foişor pentru picnic în aer liber.

Pentru fiicele sale gemene, în vârstă de 7 ani, Remus Truică a amenajat un orăşel al copiilor în miniatură: tobogane, căsuţe de mai multe forme şi mărimi, balansoare, leagăne şi multe alte jucării.
Vila este construită pe malul lacului Snagov, aşa că Remus Truică a amenajat două debarcadere, din care unul este acoperit, cel din urmă adăpostind şalupa rapidă cu care milionarul se plimbă pe lac ori de câte ori simte nevoia de a se relaxa. Remus Truică are mai mulţi angajaţi care, deopotrivă, îngrijesc moşia milionarului, dar o şi păzesc de eventualii intruşi.

"Domeniu Remus Truica"



Case de vacanţă în Monte Carlo şi Saint Martin

Dar proprietatea de la Snagov nu este singura agoniseală a lui Remus Truică. Aceste deţine numeroase proprietăţi în străinătate. Fostul şef al cancelariei lui Adrian Năstase mai are un apartament imens la Monte Carlo, oraşul cu cei mai mulţi milionari din lume. Tot la Monte Carlo, dar în port, Remus Truică are ancorat un iaht de lux, în valoare de 7 milioane de euro. Colecţia imobiliară a lui Truică este completată de o vilă pe insula Saint Martin, din Caraibe.

Idilă cu Patricia Kaas

Vestita cântăreaţă franceză Patricia Kaas (46 de ani), care a cântat, în 2010, la petrecerea organizată la Snagov cu ocazia zilei de naştere a lui Remus Truică, a dezvăluit în cartea sa autobiografică faptul că a avut o aventură cu milionarul român. Franţuzoaica a descris cu lux de amănunte toate momentele memorabile pe care le-a trăit alături de Remus Truică.

"Domeniu Remus Truica"

Kaas a scris totul într-o carte autobiografică, iar soţia înşelată a cerut divorţul. „Eu nu văd decât genele lui lungi, pielea lui mată şi zâmbetul seducător. Face bine dragoste… Odată cu venirea toamnei, iată şi sfârşitul poveştii mele de iubire. Am fost păcălită. Rămâne cu soţia lui. Nu mai scrie. Nu mai sună. Ce idioată am fost”, a scris Patricia Kaas în cartea autobiografică ”Umbra din vocea mea”.




 

"Domeniu Remus Truica"

Firme pe pierderi sau fără activitate

Potrivit unui articol din ziarul Adevărul, din 2012, Remus Truică şi-a externalizat mare parte din afaceri, deţinând mai multe firme în paradisuri fiscale. În România, milionarul mai deţine cinci firme,  care nu-i aduc foarte mult profit:  BRG Residencial Consulting Services, Cursuri de Gătit Esperanto, TRG Agent Asigurare, Romconsulting Restserv şi Leader Art Construct, ultimele două înfiinţate în 2011. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în ultimii ani, cele mai multe dintre firmele sale fie au fost în pierdere, fie nu au avut activitate.





 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite