Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Remus Truică, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul retrocedărilor.  Paul de România a primit trei ani cu suspendare în acelaşi dosar

12
27 Jun 2019 10:51:40
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Eduard Enea
FOTO: Eduard Enea

Remus Truică a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 4 ani de închisoare, iar Paul Lambrino la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov. Tal Silberstein şi Benny Steinmetz au fost achitaţi.

Sentinţele date de Curtea de Apel Braşov sunt următoarele:
Remus Truică – 4 ani, Paul Lambrino a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

Totodată, strategii politici Tal Silberstein, Beny Steinmetz şi Dan Andronic, Robert Roşu şi Lucian Mateescu au fost achitaţi.
 
Decizia Curţii de Apel Braşov nu este definitivă. 

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Potrivit procurorilor Remus Truică a constituit un grup infracţional şi s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine retrocedarea ilegată în favoarea prinţului Paul al României a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. În schimbul ajutorului, prinţul Paul i-ar fi promis lui Remus Truică şi asociaţilor săi un procent cuprins între 50 şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 136 de milioane de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Carmen Florea
27.06.2019, 11:54:52

... grup infractional, daune de sute milioane si numai 4 ani, plus c-au frecat menta prin tribunale vreo 7 ani pe banii contribuabililor ca in final sa ... CE? si inca nu-i definitiva sentinta ... A platit vreun ban statului hotul de Truica, soferul lui Nas16case? I s-au confiscat vilele si averile? Bataie de joc la adresa contribuabililor, care chiar muncesc si se aleg c-o lae. Ma mir ca nu era in parlament ca alt sofer de psucariasi, Serban ... ... mai ales, 'prânţu', ca de aia-i 'sange nobil', aha, neam cu alt 'sange nobil': vărul iepelor 'majastatii', care tarlaiesc si paraziteaza pe sudoarea saracilor neghiobi, avand la dispozitie totul gratis, dar si pensii speciale, doar nu sunt niste gainarite oarecare, ci 'sangele nobil' si obrazul de şoric cu cheltuiala se tin si cum paduchii astia n-au mai muncit si nu muncesc in viata lor..., (pt munca 'mnezeu a facut robii), herghelia e la intretinerea statului roman, adica se ghiftuieste din taxele amaratilor, dar pt care servicii aduse boborului roman? stiu 'mnezeu si vaca ... Ocloaca de sarlatani 'nobili' putreda de bogata, se lafaie pe ultimul leu al ruptilor in coate, numai la Rumania poti atesta dezmatul asta...

+6 (6 voturi)
Radu Mircea
27.06.2019, 11:55:33

# Vai de mine si de mine ...''' Prinsul Pool '' sa fie condamnat ( chiar cu suspendare ) ??? Bietul om nu a reusit sa faca o minarie cu shacalii romani de a ajuns sa faca crize de inima in drum spre Procuratura ??? Se stie episodul cind Printesa ia acordat primul ajutor in masina care-l ducea poate spre bulau . Mai are '' Familia Regala '' si '' Custodele Coroanei Regale si alte neamuri cu inclinatii spre puscarie in afara de '''Printesa lrina ''' ce incasa o condamnare de doi ani de pirnaie cu suspendare pentru lupte de cocoso ilegale de a facut de kkt dinastia ??? Daca ma gindesc ca din banii mei intretinem plosnitele astea regale parca ma ia o greata iremediabila ....

+5 (7 voturi)
Pribeagul Ro
27.06.2019, 11:57:26

Parca, in final, il vad scapat si pe nemernicul asta. Prejudiciu de 136 de mil de euro - 4 ani, si dintr-o retea, un singur condamnat cu executare, furtul unui ou - 5 ani. Cum sa nu se simta nedreptatit si victima Dragnea, condamnat la 3.5 ani pentru un prejudiciu de cca 30 mii de lei, dupa cum singur afirma?

+3 (3 voturi)
imsi imsi
27.06.2019, 12:29:34

Paul Lambrino ii un tip oarecare nascut in afara casei regale. nu inteleg cine ce ii tot da cu al romaniei. Din moment ca suntem republica toate rahaturile astea cu regalitatea is tichie de margaritar si ne mai facem si de ris in lume. Pe urma daca lui dragnea i au dat 3 ani cu executare fiindca a delapidat in folosul altcuiva 30 mii lei ca exemplu ca era prefect la asta ca a furat 130 mil ii de tot atita da cu suspendare fiindca oi os domnesc cum s ar zice. De ce nu i da 10 sa se nvete minte casa regala ca i regala nu gasca de hoti.

+2 (4 voturi)
MadWolf
27.06.2019, 12:53:11

Si bineinteles ca neamul lui Itzic, Strul si-al lui Moise (Silberstein, Steinmetz & Agavi) au fost scosi basma curata, nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (12)