Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Renate Weber, despre măsurarea temperaturii: Consecinţele mă pun pe gânduri. Am primit petiţii şi de la medici

31
23 May 2020 15:51:03
Autor: George-Andrei Cristescu
Renate Weber, Avocatul Poporului FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea
Renate Weber, Avocatul Poporului FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat sâmbătă, la Digi24, cu privire la măsurarea temperaturii celor care vor să intre în instituţii şi în supermarketuri, că a primit mai multe petiţii pe această temă şi că acestea sunt analizate. Weber spune însă că nu are bază legală pentru a contesta măsura la Curtea Constituţională.

„Am primit inclusiv petiţii de la medici care mi-au semnalat acest lucru, am primit inclusiv pe WhatsApp, spunând că această scanare a temperaturii e un act medical care nu trebuie făcut fără consimţământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema, că legea sănătăţii vorbeşte foarte mult la noi de consimţământul persoanei. Şi la fel Convenţia de la Oviedo, care a fost tot timpul invocată”, a afirmat Renate Weber, la Digi 24.

Ea a precizat că o persoană poate avea febră din multe motive şi a dat ca exemplu situaţia elevilor, care, dacă au o temperatură de 37,4 grade în dimineaţa examenelor, nu vor mai fi primiţi în concurs.

„Elevii aceia, dacă vor fi excluşi, dacă nu vor fi primiţi în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineaţa aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecinţele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri şi-mi dau o stare nu neapărat de bine”, a continuat Renate Weber.

Ea a subliniat însă că „nu are bază legală” pentru a face contestaţie la Curtea Constituţională, dar că orice persoană se poate adresa instanţei pentru a contesta această măsură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Augustin Man
23.05.2020, 16:39:27

Da, desigur ca masurarea temperaturii este neconstitutionala si trebuie ca CCR sa intervina urgent! In schimb, masurarea prostiei si ticalosiei este perfect constitutionala; din pacate, orice aparat de masura in acest domeniu s-ar "praji" instantaneu din cauza valorilor prea mari ale multora!

+8 (16 voturi)
Smeritu Pahomie
23.05.2020, 16:53:46

Iradierea cu fascicole LASER e periculoasa si spre avioanele in zbor - damite asupra craniului uman. Mai bine folosesc termometrul ordinar cu mercur sub limba, brat, in ureche sau rectal.

-11 (19 voturi)
g i
23.05.2020, 16:59:29

Dacă craniul este in mare masura gol - cum este cazul cu cei ce urmăresc Haznaua 3 sau voteaza Ciuma Rosie unde laser poate sa creeze rezonanta in interior cavitatii goale ... 2 secunde cat dureaza scanarea creaza cam 0.0001 secunde de iradiere echivalenta cu jafurile de telefoane celulare mai vechi din alea pe care le au smeritii care inghit de la aceeași linguriță ce le întinde popa si mai si spun " Sarut Mana Parinte "

+6 (16 voturi)
g i
23.05.2020, 16:55:18

Frau Weber - frizerul meu a prelevat probe de DNA si material biologic de la mine - misca -ti fizicul ala feremecator si du-te repede la Dorneanu cu jalba in proțap - frizerul meu nu are pregatire medicala si mi-a luat fara consimtamant material biologic !!! Jagardele de doi bani va este dor de daddy flausatul sa va zica el ce si cum si sa dam tifla la UE ca se baga in trebile noastri

+9 (17 voturi)
mihai radu
23.05.2020, 16:57:20

Dacă și asta creează agitație,consider că prostia omenească nu are limite,nu vrem cărți de identitate cu cip fiindcă o să ne urmărească instantaneu CIA,FBI,SRI,NASA și mama omida,nu ne vaccinăm că ne bagă in corp albastru de metilen care ne va colora în roz bonbon,nu puneți antene 5G fiindcă extratereștrii din proxima centauri o să ne iradieze cu inteligență și se va degrada nația,etc,etc,etc...și unii visători trag speranța că în zece ani vom coloniza planeta Marte,sictir lume !

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (31)