REPORTAJ VIDEO Ziua în care pensionarii s-au întors împotriva PSD: „Nu mai am încredere în aceşti oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest pensionari foto captura video

În jur de 150 de pensionari au protestat miercuri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, împotriva noii legi a pensiilor care ar putea fi adoptată joi, 11 octombrie. Ei sunt nemulţumiţi că noua lege nu mai colerează punctul de pensie cu salariul mediu brut pe economie şi sunt dezamăgiţi că PSD nu respectă promisiunile din programul de guvernare.

Protestul s-a defăşurat între orele 11.00 -13.00, timp în care pensionarii au expus principalele revendicări: creşterea punctului de pensie la 45%, creşterea numărului de bilete de tratament, revederea calcului punctajului lunar şi desfiinţarea legii pensiilor speciale care, în opinia acestora, nu înseamnă decât discriminare.

Pensionarii au acuzat Ministerul Muncii că nu i-a primit la masa negocierilor privind elaborarea noii legi a pensiilor: „Încercăm de mai multe luni să intrăm în audienţă la ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, însă nu am reuşit acest lucru. Dezbaterea pe tema legii pensiilor trebuia făcută şi cu noi, dar pe noi ne-au ignorat, de aceea am ieşit în Piaţa Victoriei”, a declarat pentru Mediafax, Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei „Unirea”. 

Unii dintre protestatari au început să scandeze împotriva PSD. Celor mai vehemenţi li s-au făcut semne şi au fost abordaţi să nu mai scandeze de niciun partid politic. Între timp, de pe scenă mesajul oficial de protest era îndreptat către toate guvernele care şi-au bătut joc de ei, spun cei de la asociaţiile de pensionari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite