Sindicaliştii din penitenciare, despre nunta dintre Crocodilu şi educatoarea lui: mai sunt şi căsătorii de acest gen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii angajaţilor din penitenciare neagă că ar fi vorba de o încălcare a codului  deontologic în cazul psiholoagei angajată al penitenciarul Rahova care s-a măritat cu interlopul „Crocodilu”, al cărui consilier era.

Reprezentanţii angajaţilor din penitenciare susţin că nu este vorba de o încălcare a codului deontologic, subliniind că în acest moment cei doi nu „se găsesc” în acelaşi penitenciar. 

„În acest moment această doamnă s-a transferat la penitenciarul de la Iaşi. Aceste lucruri se mai întâmplă. Mai sunt şi căsătorii de acest gen. Nu este o încălcare a codului deontologic. Interdicţia aceea nu se referă la căsătorii, ci la alt gen de relaţii pe bază de avantaje”, a declarat Sorin Dumitraşcu, liderul sindicaliştilor din penitenciare. „Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Căsătoria la care faceţi referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a afirmat şi Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava. 

Reprezentanţii ANP au confirmat marţi deschiderea unei anchete interne cu privire la posibila încălcare a codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, însă au susţinut că situaţia nu se înscrie, în prezent, în cazul existenţei unui conflcit de interese. Astfel, Art. 11, litera d) din Codul deontologic interzice angajaţilor penitenciarelor să stabilească „relaţii de afaceri ori de altă natură cu persoanele private de libertate, cu persoane din lumea interlopă sau cunoscute a fi implicate în activităţi ilegale”. 

Terapie cu dragoste

Potrivit informaţiilor apărute în presă, cei doi s-au cunoscut în penitenciarul Rahova, unde Bogdan Dumitrache a cunoscut-o pe Veronica C., o fostă gimnastă care lucra ca psiholog în cadrul penitenciarului. Povestea de dragoste dintre cei doi s-ar fi infiripat în timpul lungilor discuţii dintre aceştia, cei doi asumându-şi relaţia în scurt timp. „Educatorii din penitenciare se ocupă, printre altele, de alfabetizarea deţinuţilor sau îi învaţă pe aceştia să se poarte frumos în societate”, au subliniat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor.

Bogdan Dumitrache, alias Crocodilu, a fost condamnat, în decembrie 2017, la 7 ani şi 6 luni pentru constituire de grup infracţional organizat, condamnare primită în dosarul „Clanurilor”, fiind trimis în spatele gratiilor alături de fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru şi şeful grupării „Sportivilor”, Eugen Preda. Fost sergent la Jandarmerie, Bogdan Dumitrache a părăsit Ministerul Afacerilor Interne în urmă cu peste zece ani începând o ascensiune spre vârful lumii interlope. Presa a relatat cum după ce s-a remarcat în mai multe bătăi de stradă, Crocodilu a devenit unul dintre membri marcanţi ai grupării Sportivilor, devenită cunoscută tocmai ca urmare a actelor de violenţă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite