Restaurantele ar putea rămâne deschise pentru vaccinaţi, indiferent de rata de infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform hotărârii actuale restaurantele şi cafenelele la interior, precum şi terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. FOTO: Unsplash
Conform hotărârii actuale restaurantele şi cafenelele la interior, precum şi terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. FOTO: Unsplash

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat pentru ca hotărârea CNSU privind restricţiile impuse după depăşirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori să fie modificată, astfel încât restaurantele şi terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidenţă.

Premierul a spus, la finalul şedinţei de guvern, că va discuta cu Raed Arafat despre posibilitatea ca localurile să rămână deschise doar pentru persoanele vaccinate şi doar dacă angajaţii sunt vaccinaţi împotriva COVID.

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităţilor economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidenţă.

Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinaţi. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinaţi”, a anunţat premierul, miercuri.

Conform hotărârii actuale, când incidenţa infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, restaurantele şi cafenelele la interior, precum şi terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Întrebat dacă această regulă ar putea fi aplicată şi la concerte sau la alte activităţi care se închid dacă rata de infectare trece de 6, Cîţu a spus că aceasta este intenţia sa: „Bineînţeles, este intenţia mea. Ne vom uita la mai multe activităţi (...) Va decide CNSU".

În acest moment sunt interzise, în localităţile unde rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori: organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte; organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, activităţile recreative şi sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) sau de conferinţe.

De asemenea, se instituie carantina în intervalul orar 20,00-5,00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar magazinele se închid la ora 18.00, tot în weekend.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite