Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Reţea de medici, scrisoare pentru Iohannis şi parlamentari: „Deconectaţi cât mai rapid deciziile medicale epidemiologice de decizia politică!”

26
21 Oct 2021 16:33:32
Autor: Lorena Mihăilă

Un grup de profesionişti români din Reţeaua de Solidaritate (iniţiativa transfrontalieră ce reuneşte medici şi cercetători români din ţară şi din diaspora) cere preşedintelui Iohannisşi autorităţilor, printr-o scrisoare deschisă, să colaboreze pentru a opri dezastrul sanitar.

Profesioniştii susţin că deciziile medicale trebuie „deconectate” rapid de cele politice şi că trebuie asumate de un grup de experţi.

Ei punctează că reprezentanţii bisericii sunt, de asemenea, un element cheie în oprirea acestui dezastru sanitar.

„Conectarea tuturor vectorilor de imagine, inclusiv cultele şi alinierea pe un mesaj public comun pro vaccinare. Vaccinarea nu e doar o măsură de protecţie personală, ci o măsură de sănătate publică”, se arată în scrisoare.
 
În mesajul  adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi parlamentarilor, specialiştii amintesc şi de medicii care refuză să se vaccineze: „Vă rugăm să luaţi măsuri care să stimuleze solidaritatea şi colaborarea dintre medici, având în vedere că există deja un act normativ care să faciliteze alăturarea unei părţi din personalul medical din alte specialităţi colegilor lor din secţiile Covid, în tratarea pacienţilor infectaţi”.
 
Totodată, Reţeaua de Solidaritate îşi oferă sprijinul în vederea stopării pandemiei de COVID-19: „În Reţeaua de Solidaritate se găsesc profesionişti români bine pregătiţi şi bine conectati (în special medici şi cercetători din ţară şi din diaspora), dispuşi să se implice şi să colaboreze cu autorităţile, pentru a ajuta la depăşirea crizei”, mai arată aceştia
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

L--- Lara
21.10.2021, 16:50:44

Cel mai important este sa se trezeasca populatia si sa lase aghiazma, rugaciunile, matanille, vitaminele si ceaiul verde, plus credinta absoluta in "pe mine nu m-atinge nici un virus, sunt sanatos-sanatoasa tun, toate acestea in asteptarea unei imunitati colective care...cine stie cand va fi dobandita si daca va fi dobandita, in ritmul actual al vaccinarii.

+16 (20 voturi)
Victor Nagy
21.10.2021, 17:09:45

.......... Dupa bestelirea de catre Dana Budeanu a medicilor romani in videoul : stiripesurse.ro , 19 octombrie la 17:00 · "Verdict Politic - Dana Budeanu - NU E DESPRE BOALA!" serviciile reactioneaza si scot la inaintare ....un grup de medici "„Conectarea tuturor vectorilor de imagine, inclusiv cultele şi alinierea pe un mesaj public comun pro vaccinare. Vaccinarea nu e doar o măsură de protecţie personală, ci o măsură de sănătate publică”, se arată în scrisoare." Daca grupul de medici nu zice nimic despre lipsa acuta de medicamente specifice .... sa se uite in gura lor cine vrea . Si acest articol , ca si marea majoritate de acest fel , nu fac decat sa decredibilizeze autoritatile , politice , medicale ... sistemul corupt .

-13 (15 voturi)
L--- Lara
21.10.2021, 17:20:44

""grupul de medici nu zice nimic despre lipsa acuta de medicamente specifice """. Ce sa zica? Tu nu ai aflat ca este criza de astfel de medicamente, pentru ca cererea este mondiala, marea parte se fabrica in tarile asiatice si dupa atatea carantine si activitate industriala scazuta stocurile sunt extrem de mici?

+12 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2021, 17:33:56

Comentariu considerat abuziv.

marmaid
21.10.2021, 17:29:12

nu e nici un dezastru sanitar. romania are sansa sa devina tara mult visata. spre primavara, romania va fi privita altfel si foarte multe popoare o sa doreasca sa se mute acolo. prostul va fi o specie disparuta.

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările