Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Revoltător. Statul român nu îi eliberează paşaport lui Adrian Coman, pentru că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex

34
7 Nov 2019 11:00:29
Autor: Laurenţiu Sirbu
Relu Adrian şi Coman Robert Clabourn Hamilton la parada comunitatii LGBT în Bucureşti FOTO Laurenţiu Sîrbu
Relu Adrian şi Coman Robert Clabourn Hamilton la parada comunitatii LGBT în Bucureşti FOTO Laurenţiu Sîrbu

Statul român i-a refuzat lui Adrian Coman eliberarea unui nou paşaport pe motiv că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex. Autorităţile române susţin că nu pot procesa cererea lui, întrucât certificatul său de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.

La începutul anului, Adrian Coman a solicitat la Consulatul României la New York reînnoirea paşaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat căsătorit la întrebarea obligatorie privind statutul civil. După ce a completat formularul, bărbatul de 47 de ani a depus ca anexă o copie a certificatului de căsătorie, de unde rezultă că partenerul său este de acelaşi sex. 
 
“Pentru că sunteţi căsătorit cu o persoană de acelaşi sex“ După câteva zile, reprezentanţii Consulatului l-au anunţat că Ministerul Afacerilor Externe nu poate procesa cererea lui, întrucât certificatul său de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.
 
Adrian Coman este într-o relaţie de 17 ani cu americanul Clai Hamilton. De 9 ani sunt şi soţi, în urma unei căsătorii oficiate în Bruxelles. Cuplul Coman-Hamilton este cel care a dat în judecată statul român la CJUE, pentru că nu i-a recunoscut dreptul la reşedinţă lui Clai, instanţa europeană dând câştig de cauză cuplului.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Stefan din Nord
7.11.2019, 11:06:47

Cu adevarat revoltator Statul roman nu-i considera normali pe cei cu grave probleme la mansarda

+4 (16 voturi)
Omu' Petru
7.11.2019, 11:38:42

Statul roman ii incalca drepturile fundamentale ale unui cetatean ... nimic nou, din pacate! Auziti, dragii mei birocrati netrebnici, da' lui Dancila cum i-ati recunoscut dreptul de semnatura daca nu stie nici sa scrie si nici sa citeasca?!

0 (12 voturi)
Cosanzeana Ileana
7.11.2019, 11:13:11

E socant ca MAE e plin de redusi mintal, ajunsi pe pozitii pentru ca erau nepoti, amante sau prieteni de afaceri cu baronii locali?

0 (12 voturi)
A ML
7.11.2019, 11:14:54

Articolul de fata nu e altceva decat propaganda lgbt. As fi totusi curios ce anume e revoltator. Deci daca esti anormal intr-o lume normala devine....revoltator. Trist, din ce in ce mia trist.

+5 (17 voturi)
coldica coldica
7.11.2019, 11:34:49

Aoleu,revoltator,bai Sirbule baga-ti mintile in cap si nu mai umbla la ochiul maro!

0 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările