Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta, duminică seara. Situaţia este sub control UPDATE

4
21 Feb 2021 22:57:14
Autor: George-Andrei Cristescu
Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta / FOTO Arhivă
Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta / FOTO Arhivă

Un incident minor, dar care care a mobilizat rapid autorităţile, a avut loc duminică seara la secţia mobilă ATI de la Institutul „Marius Nasta”. Mai exact,  un ventilator dispus in perimetrul exterior al unităţii mobile ATI a început să scoată fum. Situaţia a fost adusă sub control rapid. Cei şapte pacienţi din secţia mobilă au fost transferaţi în compartimentul ATI din interiorul institutului. Nimeni nu a fost rănit.

UPDATE: Reprezentanţi ai ISU care au intervenit la Institutul Marius Nasta au menţionat că incidentul a fost anunţat de către reprezentanţi ai spitalului, iar la sosirea echipajelor de pompieri nu exista flacără.

„La prima vedere, după ce am deschis unitatea de climatizare, am observat că poate să fie şi abur , poate să fie şi fum, vom verifica şi vom stabili exact. (...) Noi când am ajuns nu a găsit flacără, nici degajări de fum, în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns nici abur, nici fum”, a declarat reprezentantul SU.
El a menţionat că în unitatea de climatizare exterioară a TIR-ului în care este amenajată unitatea mobilă de terapie intensivă nu au fost observate cabluri arse.


UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că în unitatea mobilă ATI aflată în curtea Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" se aflau pacienţi neintubaţi, aceştia fiind transferaţi la alte secţii ale spitalului.

„ Este vorba despre un TIR, o caravană ATI, care este în curtea spitalului 'Marius Nasta'. De la un generator am înţeles că a ieşit fum, înţeleg că nu a fost în niciun moment foc. Repet, nu există victime, toată lumea este în siguranţă. Toţi pacienţii care erau înăuntru erau neintubaţi. A început deja transferul în secţiile spitalului (...). Sunt locuri suficiente, nimeni nu a fost rănit (...). Înţeleg că lucrurile sunt din nou funcţionale. Nu a existat foc. Pacienţii sunt transferaţi", a declarat Vlad Vociulescu la Antena 3.

UPDATE: „Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” informează pacienţii, aparţinătorii şi opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unităţii mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţi aflaţi in unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte”, transmite într-un comunicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

UPDATE: Într-o intervenţie la Digi24, Vlad Voiculescu a transmis că riscul de incendiu a fost ridicat de un generator din cadrul unităţii mobile ATI, dar că situaţia se află sub control. Nimeni nu a fost rănit, iar pacienţii vor fi relocaţi în clădirea institutului. Atât Vlad Voiculescu, cât şi Raed Arafat au transmis că nu a existat un incendiu propriu-zis, cu flacără deschisă, ci doar o degajare de fum.

Alerta a fost dată după ce un ventilator extern al unităţii mobile ATI  a început să degajeze fum.

În unitatea mobilă ATI se aflau 7 pacienţi, 5 fiind intubaţi. Aceştia vor fi relocaţi în clădirea institutului, nu este nevoie să fie transferaţi în alte spitale, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile AŢI de la Spitalul Marius Nasta.  În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi), care nu au fost răniţi.  Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD”, anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.

Conform aceleiaşi surse, în acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului. 

„Nu era foc, probabil era ceva la exterior. Nu sunt probleme. Între timp, probabil pacienţii vor fi relocaţi”, a declarat Arafat.

Ştire în curs de actualizare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.02.2021, 00:18:37

Comentariu considerat abuziv.

Infractorul Burci
22.02.2021, 01:11:53

Vladuță, micul securist, a fugit, de Șoșoacă, ca un șobolan. A pus "Clanul Sportivilor" să o blocheze, să poată ajunge mai repede la el în vizuină. Ăștia sunt bărbații de stat. :))

-3 (7 voturi)
mda
22.02.2021, 02:58:33

Sosoca e cea care distribuia pe Facebook mesajul pe care pretinde ca l-a primit de la Trump (mare barbat de stat):„Sunt trist să citesc despre excluderea doamnei Şoşoacă. Este o greşeală uriaşă” ??? Totusi, candidatii la Parlamentul Romaniei n-ar trebui sa treaca un prealabil test psihiatric?

0 (2 voturi)
Edmond Wolf
22.02.2021, 07:19:35

Miniștrii României au găsit soluția. Controale peste controale la spitalele de stat de parcă acestea ar fi soluția. Vin împreună inspectorii ISU cu cei de la DSP și cu cei de la ANMCS. Nu știi cui să răspunzi primul că vin toți grămadă ca să arate că ei salvează sistemul sanitar și pentru a acoperi corupția din spitalele de stat. Oare control peste control și rapoarte peste rapoarte o fi soluția sau băgarea la răcoare a managerilor numiți politic pentru jefuirea banului public și subminarea sănătății și siguranței pacienților?

-2 (6 voturi)
Modifică Setările