Risc de incendiu pentru mai multe maşini Renault din cauza unei probleme tehnice. Despre ce modele este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul auto francez Renault a iniţiat o rechemare masivă la nivel global după ce s-a constatat că trei dintre modelele sale au probleme cu instalaţia de alimentare cu carburant. Concret, eroarea de fabricaţie ar putea duce, în cazuri extreme, inclusiv la incendierea maşinii.

Este vorba de 25.000 de automobile Megane, Scenic şi Talisman fabricate în Douai, între 20 septembrie 2018 şi 27 mai 2019 (Scenic şi Talisman) şi Palencia, între 8 noiembrie 2018 şi 20 iunie 2019 (Megane). 

Renault a declanşat o astfel de acţiune de rechemare şi în România. Totuşi, foarte ciudat, conform notificării făcute către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Renault România vizează în rechemare numai două modele, Megane IV şi Talisman, iar Renault Scenic a fost uitat. 

Astfel, sub semnătura Dorei-Andreea Pasăre – Customer General Manager for Cluster South Eastern Europe, compania a declanşat acţiunea de modificare a celor două modele după ce „a identificat un risc de deteriorare a conductei de carburant, ceea ce ar putea provoca o scurgere de carburant”, fără să facă nici cea mai mică referire la pericolul de incendiu. „Insistăm asupra importanţei de a efectua această operaţiune pentru a evita orice tip de situaţie neplăcută”, precizează Renault în scrisoarea adresată posesorilor de astfel de modele. 

Scopul venirii acestor maşini în service este „înlocuirea conductei de alimentare carburant”, operaţiune care durează 0,5 ore pentru Talisman şi 0,7 ore în cazul Megane, mai arată compania în notificarea trimisă ANPC.

Peste 100 de rechemări de la începutul anului 

Recent, Renault a rechemat în service şi modelul Kangoo II. Asta după ce compania a „identificat posibilitatea ca anumite elemente ale trenului de rulare spate să nu fie strânse corect. Acest lucru ar putea conduce la funcţionarea necorespunzătoare şi, în situaţii excepţionale, chiar la blocarea unei roţi spate de pe vehiculul dumneavoastră”. 

De la începutul anului, chiar şi în plină pandemie de COVID-19, reprezentanţele auto din România au lansat peste 100 de campanii de rechemare în service pentru diverse probleme tehnice identificate de marii producători la modelele pe care le-au livrat deja clienţilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite