Robert Negoiţă, după ce a fost pus sub acuzare de DNA: Nu am acţionat în afara legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
robert negoita/ facebook

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, respinge acuzaţiile DNA de abuz în serviciu în legătură cu prelungirea contractului de salubritate pentru Sectorul 3, menţionând că nu a acţionat "în afara legii".

"Este absolut normal şi de datoria procurorilor să deruleze investigaţii şi verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituţiile din ţară.

Vreau să asigur, atât organele de anchetă, cât şi pe cetăţenii sectorului 3, care sunt şi beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere şi colaborare.

Concret, în momentul de faţă, acuzaţia care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018.

Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acţionat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele şi nevoile comunităţii sectorului nostru.

Trebuie să avem încredere în actul de justiţie din România şi în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate şi se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale şi în interesul comunităţii", a transmis Robert Negoiţă, printr-o postare pe Facebook.

Acuzaţiile DNA

Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune. Alături de edil sunt cercetate şi alte persoane din conducerea primariei. Infracţiunile au legătură cu prelungirea ilegală a contractului de salubritate pentru Sectorul 3, prejudiciul fiind estimat la 578.446.818 lei.

„Faptele reţinute ar fi constatate în contextul în care, în perioada anilor 2000-2018, în Sectorul 3 din municipiul Bucureşti, s-au încheiat 54 acte adiţionale la un contract de salubrizare cu S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care, fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia.

La nivelul Sectorului 3 nu s-ar fi respectat prevederile noii legislaţii aplicabile actelor adiţionale începând cu anul 2001 şi până la finalizarea derulării contractului (Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice; O.G. 71 din 29 august 2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local; Legea 101 din 25 aprilie 2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor; O.U.G. 34 din 19 aprilie 2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii).

Cu alte cuvinte, în contextul menţionat, în loc să fie organizate licitaţii publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicenţiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiţionale care au determinat inclusiv creşterea tarifelor de salubrizare", transmite DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite