Români prinşi cu 5 kilograme de droguri, în Cambodgia. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţii au fost prinşi şi vor fi condamnaţi. FOTO: stirileprotv.ro
Traficanţii au fost prinşi şi vor fi condamnaţi. FOTO: stirileprotv.ro

Doi români şi 3 nigerieni au fost arestaţi săptămâna trecută în Cambodgia pentru trafic de droguri. Poliţia din Cambodgia au găsit 5 kilograme de droguri în bagajele acestora.

Potrivit numărului 3 din poliţia naţională din Cambodgia, Mok Chito, 5 kilograme de metamfetamină au fost găsite în bagajele românului Narcis-Manuel Olaru pe aeroportul din Siem Reap, în nord-estul ţării. Aeroportul este tranzitat mai ales de turişti, fiind aproape  de templele de la Angkor Wat, informează stirileprotv.ro.

Olaru le-a spus poliţiştilor că alţi 4 complici ai săi se ascund în capitala Phnom Penh, iar aceştia au fost arestaţi. Este vorba, scrie CambodgeMag, de un alt român, Lixandru Vasile Nicolae, şi de 3 cetăţeni nigerieni: Azubam Celestine Emeka, frère du chef de file Azubam Simeon Chukwudi, et Ngwu Hillary Mmadu Lixandru Vasile Nicolae.

Poliţia cambodgiană spun că drogurile proveneau din Laos şi urmau să fie vândute în Noua Zeelandă, unde românii ar fi putut obţine pe un kilogram 50.000 de dolari. Arestările ar fi rezultatul unei anchete care a durat o lună şi a avut sprijinul autorităţilor japoneze.

Traficanţii riscă chiar şi câţiva zeci de ani de închisoare. Penitenciarele din Cambodgia au o reputaţie extrem de proastă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite