Români exploataţi de mafia albaneză în Anglia. Cum se pot evita astfel de incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi de origine albaneză au fost puşi sub acuzare în Marea Britanie pentru că ar fi ţinut mai multe persoane captive forţându-le să lucreze la o spălătorie pentru o remuneraţie ridicolă.

Între 2016 şi 2017 bărbaţii de origine albaneză au transportat în Marea Britanie mai mulţi cetăţeni români pe care i-au tratat „ca pe nişte prizonierii”. Poiţia îi acuză pe aceştia de faptul că au implementat o formă de ”sclavie modernă”.  

Românii erau ţinuţi captivi, fără acte şi obligaţi să muncească câte 11 ore pe zi, fără pauză, şase zile pe săptămână.

Plata era una ridicolă, circa 10 lire sterline pe săptămână, restul sumei fiind reţinută, teoretic, pentru chirie şi costuri de electricitate, conform Digi24. 

Românii lucrau fără echipamente de protecţie în condiţiile în care manipulau substanţe chimic şi stăteau  într- o llocuinţă  plină de gândaci şi şobolani. „Angajatorii” aveau un control absolut asupra românilor, pentru că le reţineau actele de identitate. Cel mai bine este ca românii să apeleze la platformele online specializate pe locuri de muncă din UK, la surse din comunitate sau la  ambasada României pentru a primi îndrumări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite