Eveniment

articolul anterior articolul urmator

România, arătată cu degetul: „Fratele meu a fost asasinat la Bucureşti!“

2
7 Jul 2020 07:09:14
Autor: Amir Kiarash
Gholam Reza Mansouri ar fi refuzat şi oferta de a primi azil politic în România, fiind dornic să se întoarcă în Iran
Gholam Reza Mansouri ar fi refuzat şi oferta de a primi azil politic în România, fiind dornic să se întoarcă în Iran

Fratele lui Gholam Reza Mansouri, care e ultimul om care a vorbit cu fostul judecător, înainte ca acesta să-şi găsească sfârşitul în recepţia unui hotel din centrul Capitalei, a făcut o serie de acuze grave în presa locală.

Au trecut 18 zile de la moartea lui Gholam Reza Mansouri (52 de ani), care avea calitate de inculpat într-un important dosar de corupţie, şi, în continuare, întreaga poveste e învăluită într-un mister total!
 
E, practic, de neînţeles cum un individ aflat sub control judiciar în România a fost lăsat de capul lui. Mai mult, nu ştim ce au surprins camerele de supraveghere, înainte ca Mansouri să aterizeze în recepţia hotelului, deşi poliţia a confiscat aceste aparate. Şi, întrebarea care e pe buza tuturor: oare fostul judecător s-a aruncat de la etajul 5, într-un act sinucigaş, sau a fost aruncat de cineva?
 
Cert e că presa iraniană continuă să scrie că foarte mulţi oameni, în frunte cu ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie în care era implicat şi fostul judecător, au de câştigat de pe urma dispariţiei lui Mansouri. Acesta, cleric, cândva un om influent în sistemul judiciar iranian, ar fi putut furniza informaţii compromiţătoare despre nume grele din Iran! Prin moartea sa, acest scenariu a căzut definitiv.
 
Probabil, de aceea, într-un interviu acordat agenţiei Borna, fratele lui Mansouri, al cărui prenume n-a fost menţionat de sursa citată, a lansat acuze grave, când a vorbit despre moartea fratelui său în România.
 
Ce a spus fratele judecătorului care a murit în România?
 
*Fratele meu avea încredere maximă în Repulica Islamică şi în liderul nostru spiritual. El era mereu mândru că a avut onoarea de a servi sistemul judiciar din ţara noastră. El a fost un om de încredere al acestui sistem şi încredinţat cu cele mai importante dosare. 
 
*El a fost acuzat pe nedrept de corupţie în dosarul în care avea calitate de inculpat. Dacă ar fi avut ocazia de a-şi susţine cauza, cu siguranţă, ar fi obţinut un alt verdict decât cel la care se aştepta toată presa. 
 
*Fratele meu a vorbit, în permanenţă, cu mine din România şi mereu îmi spunea că viaţa sa e în pericol acolo! El mi-a cerut să informez autorităţile iraniene că viaţa lui e pusă în pericol în România. Ceea ce am şi făcut, vorbind cu omul care conduce Judecătoria sectorului 5. 
 
*Fratele meu intenţiona să se întoarcă în Iran şi, de aceea, s-a şi dus la ambasada Iranului din România. A fost două zile în ambasadă, până a trebuit să părăsească clădirea, însoţit de personalul ambasadei, pentru a primi îngrijiri medicale la un spital. Din păcate, din acest moment, printr-o serie de tertipuri, el a fost predat poliţiei şi reţinut într-o primă fază. După ce a fost eliberat, a fost pus sub control judiciar şi, temporar, s-a cazat la un hotel. 
 
*După părerea noastră, fratele meu a fost asasinat la Bucureşti! Acest caz trebuie să fie investigat şi, de aceea, sunt în contact permanent cu cei de la Ministerul de Externe şi oficialii Ministerului de Justiţie. Deocamdată însă, lucrurile sunt departe de a fi lămurite.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Băut şi drogat? Mărturia unui recepţioner al hotelului în care a murit magistratul iranian
 
Iranul şochează: „Magistratul ucis e în viaţă!“. România, acuzată dur
 
Noi imagini cu magistratul iranian: Ce făcea în România, înainte de a muri
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Victor Nagy
7.07.2020, 08:19:40

După cum se pare ... omul are dreptate : „ După părerea noastră, fratele meu a fost asasinat la Bucureşti ! ” De cine ? De ce ?

gigione delaDJ
7.07.2020, 09:53:34

matz innebunit cu "arata cu degetul"!!

+1 (1 vot)