Eveniment

articolul anterior articolul urmator

România la psihiatrie

42
12 May 2018 06:45:23
Mircea Morariu

Aproape zilnic mi-am spus că nu se poate. Că gluma proastă făcută la începutul lui martie de dl. Liviu Nicolae Dragnea care, asemenea personajului Popriscin a lui Gogol, a ajuns să se creadă rege, se va sfârşi odată.  Astăzi. Mâine.

Că planurile lui dubioase de a se înstăpâni samavolnic, abuziv asupra viitorului României nici mai mult, nici mai puţin decât până în anul 2040 vor rămâne vorbe-n vânt rostite în mascarada de Congres extraordinar al PSD.

Că insul acesta cu instrucţie puţină, fost repetent al Politehicii bucureştene, va fi oprit din delirul grandoman şi că, în fine, membrii cu scaun la cap ai  PSD îi vor spune că ajunge. Că s-a jucat destul de-a vizionarul, de-a Stalin, de-a Nicolae Ceauşescu.

Iată însă că nu. Joi, înainte de a-şi face valiza, de a se urca în avion şi de a se duce numai ea ştie pentru ce la Vatican, premierul-marionetă Viorica Vasilica Dăncilă, în complicitate cu ceilalţi componenţi ai guvernului României, i-au îndeplinit condamnatului penal Dragnea Liviu Nicolae visul. I-au dat satisfacţie şi lasă cale liberă visului lui maladiv de mărire, de a fi un fel de super-premier.

În calitatea lui de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cetăţeanul Dragnea Nicolae Liviu întoarce astfel România în anii în care Nicolae Ceauşescu îşi imagina că ar fi îndreptăţit să contureze evoluţia ţării şi drumul ei neabătut spre comunism  până în 2020.

Iată că acum preşedintele PSD plusează şi îşi arogă graţie, prin intermediul şi cu complicitatea iresponsabilă a doamnei Dăncilă, dreptul de a întocmi un iluzoriu program de guvernare pe care zice-se că ar fi obligatoriu să îl respecte toate Executivele care se vor succeda la Palatul Victoria nici mai mult nici mai puţin decât până în 2040.

Nu este el PSD în stare, nu poate ea coaliţia PSD-ALDE să respecte nici măcar acel program de guvernare cu care i-au păcălit pe români la alegerile din anul 2016. Darmite să prevadă corect viitorul până în 2040.

Se vede cu ochiul liber, realizăm pe propria noastră piele că nimic nu mai este predictibil în România anului 2018. Totul se arată a fi la voia întâmplării, una se spune astăzi, alta mâine, cifrele sunt manipulate că doar nu degeaba aceeaşi doamnă Dăncilă a trecut Comisia naţională de statistică în directa ei subordonare. Ea nefiind decât gura cu care vorbeşte, cu greşeli gramaticale ridicole, Dragnea.

Poate atunci el, Dragnea Nicolae Liviu, în complicitate cu mega-banditul Vîlcov Darius să îşi asume supraputeri, să se joace de-a planificatorii, să amaneteze viitorul ţării doar spre a crea falsa impresie că guvernarea PSD s-ar fi statornicit pentru eternitate în România? Nici vorbă! Dragnea pune la îndoială însăşi utilitatea gândirii în perspectivă care nu poate fi decât rezultatul unui consens între specialişti şi politicieni din diferite partide. Nu doar voinţa fantezistă a PSD.

Tare mă tem că răspunsul la întrebarea dacă Dragnea poate să se plaseze în fruntea unei astfel de comisii nu poate fi formulat de un om simplu, cumpătat, cu capul pe umeri, ci de cineva cu competenţe în psihiatrie. Liviu Dragnea este, fără doar şi poate, un caz clinic de megalomanie. Va fi lăsat să ducă şi România la psihiatrie?

P.S. Apele din jurul vizitei la Vatican a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă devin din ce în ce mai tulburi. Se pare că nepriceputul premier al României a comis o gravă eroare de protocol, a uzanţelor diplomatice şi de minim respect faţă de Sfântul Părinte anunţând de capul ei o posibilă vizită în România a Papei Francisc. Încă şi mai grav e că doamna Dăncilă plănuieşte să îl transforme pe Papă în agent electoral al PSD.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Radu Mircea
12.05.2018, 07:17:48

# Pina sa ajunga personajul dvs. la psihiatrie sau la puscarie ( ca nici nu mai stiu care stabiliment i-ar putea scoate din cap ca el e '' cel mai cel '' ) , cel mai recent succes al guvernarii face ca medicii de familie sa lucreze noaptea pentru validarea retetelor , adica atunci cind sistemul mai pilpiie . Colac peste pupaza guvernamentala se vor preschimba si cardurile de sanatate . Ne indreptam vijelios spre o criza pe linga care cea din 2009 va parea o adiere de vint . Si adevarata tragedie este ca pacientul dvs. o stie dar pe ultima suta de metri se trag ultimele tunuri care sa complecteze proprietatile din cele tari exotice si mai ales departate .

+10 (10 voturi)
Petre67
12.05.2018, 07:56:57

Pentru a "merge" la pshiatrie ori trebuie sa te duca cineva legat, ori sa intelegi tu insati situatia in care te afli si sa cauti ajutor de specialitate. In acest moment, domnul Dragnea si echipa, guverneaza folosind formule ca: acatist la Arsenie Boca, cruce cu limba, vizita la Papa si atat de miraculosul ciorap pe dos! Credeti ca cineva care se lasa in stapanirea unor astfel de persoane e intreg la minte? Dragnea si echipa nu vor merge si nu vor duce pe nimeni la psihiatrie, mai ales acum, dupa ce a venit de la mormantul sfant. Asa ca boala continua, cu o patologie nedescoperita ...

+3 (3 voturi)
Paun Al
12.05.2018, 08:19:32

Cand poporul votant a ales ca un condamnat penal , inculpati , corupti si complici ai lor sa conduca si sa administreze Romania , in care "eminenta cenusie " a "programului de guvernare " este tot un inculpat, Valcov ... de ce ne tot miram de ce se intampla in Romania . Romania majoritara ,care a amanetat viitorul copiilor si nepotilor ei ... este preocupata doar de ce se promite "ca se da '... indiferent daca promisiunile le fac condamnati , corupti , inculpati ... Romania nu se mai face bine in generatia asta . Am avut sansa sa reconstruim Romania , plecand de la datorii zero Generatia viitoare va trebui sa incerce sa construiasca Romania plecand de la datorie de 70 de miliarde de Euro , care merg galopand spre 100 de miliarde ... cu o nomenclatura plina de privilegii , care sugruma tara , unde de ex 1,8 miliarde de euro platesc contribuabilii români în 2018 pentru sistemul de pensii speciale....

+13 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.05.2018, 09:30:19

Seful mafiei pesediste face ce vrea si cand vrea in Romania..! Are si cu cine..! La Cotroceni e un gargaragiu escursionist fruntaș, un cititor de fițuici care iese sa zica si gura lui ceva numai cand i se intoarce cheița de catre mafia juridico-sereista (luluțan-coldista) care l-au plantat acolo, iar opozitia e reprezentata de vechii camararazi de jafuri si manarii legislative ai mafiei pesediste (mafiotii penelisti)..! Asa ca, de ce sa ne mire ca un mafiot notoriu si cu tupeu de bolsevic , asa ca Dragnea, a ajuns seful statului roman ”de facto”..? Oricum, consilierii lui Iohannis si ai PNL primesc bani degeaba..! Sau cine stie, poate ca-i primesc de la..mafia PSD.. Referitor la vizita la Vatican facuta de catre premierul Dăncila, nu pot spune decat ceea ce am zis deja, pe alta pagina..”Puncteaza”..! Mafia pesedista puncteaza in continuare si pe plan extern (pe plan intern nici nu vreau sa mai vorbesc), si nu ma indoiesc o face dupa un plan bine gandit de consilieri..! Inca o dovada ca liderii mafiei pesediste sunt cu mult mai bine sfatuiti, si ”orientati” de catre consilierii lor, decat sunt sfatuiti si orientati Iohannis si liderii mafiei peneliste de catre..amatorii pe care acestia ii tin in simbrie ca..sfatuitori ..! Inchei cu un..postulat..! Atata timp cat in fruntea statului aveam o marioneta cu minte inceata, reactii intarziate si , in plus, prost sfatuita, mafia PSD (cu sau fara Dragnea in fruntea ei) va fi stapana Romaniei..! De altfel, ”umbla zvonul ” ca, mai in gluma-mai in serios, PSD va sprijini financiar si cu votanti o noua candidatura a lui Iohannis, pentru ca nici pe timpul cand era Iliescu presedintele tarii, mafiotilor boschetului 3 trandafiri nu le mergea asa de bine..!

-8 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.05.2018, 09:31:42

Poc..! (test:))

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările