România este pregătită să preia 3.500 de refugiaţi din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3.500 de refugiaţi din Ucraina ar putea fi preluaţi, în caz de nevoie, în spaţiile de cazare din România, potrivit declaraţiilor de miercuri seară făcute de preşedintele Traian Băsescu. În ultimele 24 de ore, 26 de persoane au murit şi alte peste 1.000 au fost rănite în urma protestelor de la Kiev.

„În ceea ce priveşte Ucraina, am avut o discuţie despre cazare pentru refugiaţi cu factorii de execuţie, structuri de informaţii care veghează la siguranţa frontierei, şi Ministerul de Externe”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, aprecierea generală este că România trebuie să arate deplină stabilitate.

„România e pregătită dacă va fi un flux de imigranţi să-i preia, sigur, în faza initiala circa 3.500”, a spus preşedintele.

Cel puţin 26 de persoane au murit în timpul protestelor care s-au intensificat de marţi dimineaţă la Kiev. Printre victime se numără şapte poliţişti şi un jurnalist. Peste 1.000 de persoane au fost rănite şi transferate în spitalele care nu mai fac faţă. 

În total, 352 de persoane au fost rănite în aceste violenţe şi au necesitat asistenţă medicală, potrivit echipelor de paramedici şi instituţiilor medicale de la Kiev. Miercuri dimineaţa, în jurul orei 06.00, 241 de răniţi erau în continuare spitalizaţi. Printre aceştia se numără 79 de membri ai forţelor de securitate, cinci jurnalişti, trei copii şi deputatul de opoziţie Vasil Paziniak, care susţine că a fost bătut.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Proteste la Kiev: bilanţul morţilor ajunge la 26. O unitate militară refuză să execute „ordinele criminale” ale regimului

Cel puţin 25 de persoane au murit în timpul protestelor care s-au intensificat de marţi dimineaţă la Kiev. Printre victime se numără şapte poliţişti şi un jurnalist. Peste 1.000 de persoane au fost rănite şi transferate în spitalele care nu mai fac faţă. Noi unităţi medicale de campanie au fost organizate în biserici şi în corturi în Kiev. Preşedintele Ianukovici acuză opoziţia pentru violenţe şi ameninţă liderii protestatarilor cu închisoarea.

Cum se vede în România criza de la Kiev. Politicienii fac apel la UE să intervină

Confruntările dintre forţele guvernamentale şi manifestanţii din centrul Kievului au prins ecou în rândul politicienilor din România. Liderii bucureşteni îndeamnă Uniunea Europeană să intervină în rezolvarea conflictelor din Ucraina.

Kiev: război rece sau adevărat război? 

Privind înapoi cu mânie, observ că tot ceea ce se întâmplă la Kiev şi în restul Ucrainei decurge indubitabil din culisele unui summit. Summitul Vilnius şi celebra, imposibila, nepoliticoasa apariţie a preşedintelui Viktor Ianukovici, afişând un surâs larg pe faţă.

Marea bătălie de la Kiev: 25 de morţi şi sute de răniţi. Ianukovici dă vina pe opoziţie pentru cea mai sângeroasă zi 

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi şi au continuat toată noaptea, în apropierea Parlamentului de la Kiev, care examinează cererile opoziţiei şi ia în considerare o reformă constituţională ce reduce competenţele prezidenţiale.

Traian Băsescu face apel la Ianukovici să nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina

Preşedintele României, Traian Băsescu, a facut un apel la omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici, să nu ordone reprimarea protestatarilor din Kiev şi din celelalte oraşe ale ţării,  arătându-se „profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntări”, informează Mediafax.s

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite