România rămâne pe primul loc la numărul de morţi din accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are o rată a deceselor aproape dublă faţă de UE.
România are o rată a deceselor aproape dublă faţă de UE.

În timp ce în Europa se înregistrează o constantă scădere a numărului victimelor accidentelor rutiere, ţara noastră se menţine pe primul loc în Europa în această statistică neagră, cu 96 de morţi la un milion de locuitori, depăşind Bulgaria şi Croaţia.

În anul 2018, 23 339 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, potrivit ultimelor date statistice prezentate de Eurostat. 45 % din victime au fost şoferi sau pasageri în maşini, 21% pietoni, 15% motociclişti, 8% biciclişti şi restul de 12% alte categorii (incluzând maşini mari, autobuze etc.). În ultimii zece ani se poate observa un trend descrescător la nivelul UE în ceea ce priveşte numărul deceselor în accidente rutiere. Comparativ cu anul 2008, numărul deceselor a scăzut cu 13.000 de persoane, sau 37%.

eurostat accidente victime

Comparativ cu nivelul populaţiei fiecărui stat, rata cea mai scăzută de fatalităţi calculată la un milion de locuitori a fost înregistrată în Irlanda (29), Danemarca (30), Suedia (32) şi Olanda (35).

La polul opus, numărul cel mai ridicat de fatalităţi este înregistrat în România (96), Bulgaria (87), Croaţia (77) şi Polonia (75).

Media UE era în anul 2028 de 52 de decese la un milion de locuitori, ţara noastră având o rată aproape dublă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite