Eveniment

articolul anterior articolul urmator

România rămâne pe primul loc la numărul de morţi din accidente rutiere

2
2 Jul 2020 11:16:34
Autor: Laurenţiu Sirbu
România are o rată a deceselor aproape dublă faţă de UE.
România are o rată a deceselor aproape dublă faţă de UE.

În timp ce în Europa se înregistrează o constantă scădere a numărului victimelor accidentelor rutiere, ţara noastră se menţine pe primul loc în Europa în această statistică neagră, cu 96 de morţi la un milion de locuitori, depăşind Bulgaria şi Croaţia.

În anul 2018, 23 339 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, potrivit ultimelor date statistice prezentate de Eurostat. 45 % din victime au fost şoferi sau pasageri în maşini, 21% pietoni, 15% motociclişti, 8% biciclişti şi restul de 12% alte categorii (incluzând maşini mari, autobuze etc.). În ultimii zece ani se poate observa un trend descrescător la nivelul UE în ceea ce priveşte numărul deceselor în accidente rutiere. Comparativ cu anul 2008, numărul deceselor a scăzut cu 13.000 de persoane, sau 37%.

 
Comparativ cu nivelul populaţiei fiecărui stat, rata cea mai scăzută de fatalităţi calculată la un milion de locuitori a fost înregistrată în Irlanda (29), Danemarca (30), Suedia (32) şi Olanda (35).
 
La polul opus, numărul cel mai ridicat de fatalităţi este înregistrat în România (96), Bulgaria (87), Croaţia (77) şi Polonia (75).
 
Media UE era în anul 2028 de 52 de decese la un milion de locuitori, ţara noastră având o rată aproape dublă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Klaus Ciocannis
2.07.2020, 11:33:46

Unde e ma narodul ala de la peneleu, ala Roman, cu proiectul lui de lege prin care dorea ca toate radarele sa fie presemnalizate?? Unde esti ma impostorule?!?!? Ba, tu si alti impostori la volan sunteti cauza acestor statistici! Tara asta condusa vremelnic de ambele partide istorice nu a primit nimic bun de la voi! Sunt unii care au un patern in a incalca limitele de viteza precum si regulile de prioritate. Astora sa li se suspende pe viata dreptul de a conduce orice in afara de bicicleta! Si eliminati plafonarea amenzilor! Intr-un timp punctul de amenda era 10% din salariul minim pe economie dar l-a crescut pesedeaua asa tare incat au inceput sa ii usture rau amenzile asa ca le-au plafonat saracii.. Hai, sa mergem la 223 de lei minim pentru primii 10 km peste limita de viteza. Pai la 50 km peste pe langa permisul suspendat ala se lasa si de fumat ca sa plateasca amenda! Sa vad 1115 de lei pentru cine merge cu 100 km/h prin sate. La a 2-a abatare de acest tip... pe bicicleta tati pentru tot restul vietii!

Klaus Ciocannis
2.07.2020, 11:36:06

Cine vine cu argumentul ca nu poate merge legal din cauza unor drumuri rapid ii raspund asa: O sa avem autostrazi pe bune in Romania cand se vor pierde alegerile pentru lipsa acestora! Vedeti ce mai votati.