România, prima ţară care va primi, în 2022, versiunea modernizată a sistemului antiaerian Patriot VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile sisteme Patriot ajung în România în 2020 FOTO Raytheon Missiles & Defense
Noile sisteme Patriot ajung în România în 2020 FOTO Raytheon Missiles & Defense

România va deveni prima ţară care va putea folosi, din 2022, cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian şi anti-rachetă Patriot, produs de Raytheon Missiles & Defense, a anunţat compania.

La începutul anului 2021, după ce Forţele Armate ale SUA au desfăşurat o evaluare critică a designului sistemului de apărare antiaerian şi anti-rachetă, compania a primit undă verde pentru a face o serie de modernizări semnificative. „Succesul acestei evaluări ne permite să accelerăm producţia celor mai noi variante ale unităţilor de foc. Este un pas hotărâtor în a creşte şi mai mult capabilitarea acestei soluţii de apărare la nivel global”, a spus Patrick Griffin, senior program manager la Raytheon Missiles & Defense pentru programul Patriot România.

În 2022, când echipa Patriot va instala unităţile modernizate în România, va face acest lucru împreună cu Armata SUA şi cu Armata Română. Această colaborare include şi training prin care operatorii şi inginerii de mentenanţă ai sistemului din România vor primi instrucţiuni clare de utilizare a noii configuraţii îmbunătăţite.

România are deja instalată o unitate Patriot. Raytheon Missiles & Defense a livrat această unitate în timp-record în luna septembrie a anului trecut, răspunzând astfel îngrijorărilor membrilor NATO cu privire la securitatea în zona Mării Negre. Sistemele sol-aer cu rază de mare de acţiune Patriot 3+ pot neutraliza în orice condiţii meteo ţinte aflate la mare altitudine (aproximativ 24.000 de metri). De precizat că cele şapte sisteme achiziţionate de România cu circa 4 miliarde de dolari, bani achitaţi deja într-o bună parte, pot lansa rachete interceptoare în 9 secunde de la semnalarea ţintei, iar aceasta este lovită cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite