Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Românii, faţă în faţă cu nevrednicia

8
20 Jan 2019 08:00:57
Mircea Morariu

Luaţi la bani mărunţi, foarte puţini dintre componenţii guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, începând cu premierul însuşi, ar trece un elementar examen al competenţei.

Am scris în nenumărate rânduri despre şcoala puţină, despre diplomele fără acoperire în ştiinţă, obţinute de pe la universităţi de mâna a doua, despre doctoratele aproximative, multe dintre ele susceptibile de a fi fost plagiate, despre titlurile universitare îndoielnice pe care le au cei care eminamente fiindcă aşa a vrut infractorul de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea au ajuns să poată emite pretenţia de a li se spune “excelenţă”.

Greşeala preşedintelui Iohannis care a acceptat fără să clipească în luna ianuarie 2018 să o învestească pe d-na Dăncilă cu funcţia de prim-ministru pentru care vida din Videle nu avea şi nu are nici cea mai elementară îndreptăţire a continuat cu ocazia remanierii din noiembrie.

 După ce, mai întâi, s-a jucat niţel cu nervii doamnei Ecaterina Andronescu sfârşind prin a-şi da intempestiv acceptul, preşedintele Iohannis i-a respins pe dl. Ilan Laufer care se şi visase deja ministru al Dezvoltării, chiar şi vicepremier, dar şi pe d-na Lia Olguţa Vasilescu care, după ce a creat haos la Muncă şi justiţie socială, se dorea şefă peste mecanicii de locomotivă, acarii şi transporturile de toate felurile din România. L-a acceptat , în schimb, în postul de culturnic şef pe dl. Daniel Breaz care poate că o fi fost el bun la Matematică, dar despre care nu prea ştiu cum s-a făcut că a promovat Bacalaureatul la Limba şi literatura română. Domnul Breaz ar face foarte bine să se înscrie la liceul seral şi să facă astfel încât să îl absolve pe bune.

Cu ocazia respingerii, domnul Ilan Laufer a oferit un spectacol jalnic, a denunţat complet aiurea antisemitismul pretins al preşedintelui Iohannis, continuând o linie pesedistă clară pe care s-au situat înaintea lui inşi precum Dragnea sau Liviu Pop şi care a ajuns la apogeu în urmă cu câteva zile odată cu gugumănia vrânceanului Bubuianu. Singurul care, de altminteri, a plătit cu demisia pentru prostia-i crasă.

Iată însă că  PSD şi Liviu Dragnea nu se lasă. Vor să ne dovedească că fără doamna Olguţa ot Craiova nu se poate, că ţărişoara se scufundă, piere dacă fosta primăriţa a Craiovei nu face parte din guvernul doamnei Dăncilă. Nu se poate că nu vrea preşedintele Iohannis ca doamna Vasilescu să presteze la Transporturi, bună pentru hiper-competenta italienistă ar putea fi şi Dezvoltarea că în România, sub guvernarea pesedisto-aldistă oricum nu se dezvoltă nimic, iar pentru Transporturi se antrenează dl. Mircea Drăghici.

Numai că nici unul dintre cei doi nu e - et pour cause - pe placul preşedintelui Iohannis. Doamna Vasilescu şi domnul Drăghici nu sunt în stare nici măcar să întocmească un dosar complet de candidatură, uită să pună în acesta toate actele necesare, preşedintele şi aparatul de lucru al Preşedinţiei îl cercetează şi găseşte noi şi noi motive de respingere. Ultima oară s-a dovedit că atât d-na Olguţa, cât şi dl. Drăghici nu au depus actul care arată că nu au cazier.

Jocul acesta al nervilor dintre Palate pare a fi un prost, un lamentabil film de desene animate. Un remake neizbutit al filmelor cu Tom şi Jerry ori al showurilor cu păpuşile Muppet. Între timp cresc euro, dolarul, cresc toate preţurile în cascadă, se scumpeşte viaţa, se scumpesc până şi serviciile funerare, veştile rele curg în cascadă. Inconştienţa politicienilor este una fără seamăn. Nevrednicia lor de asemenea. Prostia lor dincolo de orice urmă de tăgadă.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Vanatorul/d.c.
20.01.2019, 10:41:49

Dupa 4 ani de mandat prezidential Iohannis, un an de guvernare Ciolos si 3 ani de guvernare pesedista (Ponta si..Dragnea, plus mazeta lor Tariceanu), statul Roman ”s-a blocat” in razboiul dintre cele doua mafii (pesedist-aldista si iohannist-limberal-sereist-securistica) si a ajuns de rasul Europei..! Oricum, Romania nu are nimic competent, onest si responsabil la nivelul principalelor institutii ale statului..! Zero competenta, onestitate si responsabilitate Guvernul..! Zero competenta, onestitate si responsabilitate Parlamentul..! Zero competenta, onestitate si responsabilitate presedintia tarii..! In general institutiile tarii au ajuns sa ”musteasca” de impostura, mafiotism si amatorism iresponsabil..! Nici nu se putea altfel, daca avem in vedere ca in cele mai importante 3 functii in statul roman, avem 3..penali (in sensul dat cuvantului chiar de catre Iohannis si randasii lui mediatici): a)presedintele Camerei Deputatilor - Liviu Dragnea, mafiot notoriu condamnat definitiv pentru frauda electorala, si implicat in alte dosare aflate pe rol; b)presedintele Senatului-Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal pentru marturie mincinoasa si mita; c)presedintele Romaniei- Klaunus Iohannis, escroc imobiliar, evazionist fiscal si totodata fanfaraon si mincinos cu minte inceata (declarase initial ca si-a cumparat casele cu bani obtinuti din meditatiii:), 17 dosare clasate si spalat la masa verde de incompatibilitati de catre mafiotii in robe de magistrat. In schimb stam exceptional de bine la capitolele propaganda si manipulare, televiziunile, presa si site-urile romanesti ”gemând” de la cati randasi mediatici si iobagi electorali si digitali (pesedisti sau limberal-iohannisti) le suprapopuleaza..!

-4 (4 voturi)
Papa Raţă
20.01.2019, 11:35:16

Andriușa, iar fumezi... Crezi că Tătuka nu simte ? :))

+2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.01.2019, 11:57:01

Iar esti..papagal..!:) Nu mai manca toate prostiile de seminte..etnobotanice..!:))

-3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
20.01.2019, 10:45:50

Comentariu considerat abuziv.

Papa Raţă
20.01.2019, 11:31:52

# Vai !... PeStaDe porcină avarâ -l infestă și pe Tătuka: stă încuiat în cămară și-și dă în cap cu măciuca : ,,Baronii se văd miniștri agramații - directori, parlamentarii siniștri - dottorani în închisori Din toți, numai Târficelu cu mutră de căpcăun, ar pârli și el purcelu doar că e și el nebun.. Să aprind, ca Diogene lampa la lumina zilei și aflu prin PSD-ene vreun normal la mila milei ? Dar pe Violita blondă cine drac a botezat ?! Vai, m-arunc acu în sondă ! Că nu sunt nici eu bărbat ! ” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările