Românul Ştefan Damian Dragoş, arestat în Italia în cazul „camionului mormânt” din Essex în care au fost găsite cadavrele a 39 de vietnamezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Guardian
FOTO The Guardian

Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat un român căutat de Marea Britanie într-un caz de trafic de migranţi care a dus la moartea a 39 de vietnamezi în remorca unui camion, în toamna anului 2019.

Ştefan Damian Dragoş, un cetăţean român de 28 de ani, este acuzat că a furnizat camionul care i-a transportat pe migranţi în Anglia, conform unui comunicat al poliţiei. Bărbatul, care a fost reţinut de poliţie la Milano pe baza unui mandat de arestare britanic, "face parte dintr-o organizaţia criminală care se ocupă cu imigraţia ilegală", se arată în comunicatul poliţiei italiene.

Reamintim că victimele - opt femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani - au fost găsite decedate la 23 octombrie 2019, într-un camion, într-un parc industrial din Grays, comitatul Essex, la 32 de kilometri est de Londra, capitala Marii Britanii.

Această descoperire cruntă a scos în evidenţă fenomenul filierelor de imigraţie clandestină ce prosperă profitând de speranţa imigranţilor care sunt dispuşi să îşi asume orice risc şi să plătea scă sume uriaşe de bani, arată hotnews.ro. Liderii grupului de traficanţi, Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român de 43 de ani, acuzaţi că sunt organizatorii acestei acţiuni, au fost condamnaţi în ianuarie la 20, respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite