Ruşii au plătit pentru blindaje reactive la tancuri, dar au primit nişte cutii goale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO defence-ua.com
FOTO defence-ua.com

O parte de tanchiştilor fostei Armate Roşii cad victime corupţiei endemice din sistemul militar rus. Concret, conform portalului defence-ua.com, mecanicii ucraineni care încearcă să repare tancurile abandonate de ruşi au constatat că unele astfel de maşini de luptă au primit blindaj reactiv numai pe hârtie.

Astfel, există tancuri care au fost recepţionate de unităţile militare ruseşti după „modernizare” şi au fost trimise în luptă cu toate că protecţia suplimentară era „oferită” de nişte cutii metalice goale pentru care s-au achitat, însă, bani grei.

În mod normal, pentru a avea efect aceste cutii ar fi trebuit să conţină material exploziv, dar în cel mai bun caz au fost umplute de constructori cu PAL, cauciuc sau carton. În plus, şi containerele pentru protecţia dinamică a turelei s-au dovedit a fi goale. Adică acestea au fost instalate, dar în carcase nu există elementele care ar trebui să respingă cât de cât eficient un proiectil, precizează defence-ua.com. 

Astfel, din aceste motive militarii ruşi au început să improvizeze şi după ce de frica celebrelor sisteme de rachete Javelin şi NLAW de fabricaţie americană, respectiv, britanico-suedeză, primite de ucraineni de la occidentali, ruşii şi-au „îmbrăcat” turele tancurilor cu un soi „corturi” metalice, soldaţii fostei Armate Roşii au trecut la nivelul următor şi au montat pe maşinile de luptă plase metalice umplute cu pietre pe post de blindaj dinamic.

Demersuri militarilor nu sunt unele de succes pentru că imaginile surprinse pe front demonstrează că tancurilor ruseşti le sar în continuare la propriu în aer turelele. Concret, muniţia este păstrată în turela tancului, neprotejată, iar în momentul în care acesta este atacat, are loc o reacţie în lanţ: toate proiectilele explodează, iar turela se comportă ca dopul unei sticle de şampanie.

Ucrainenii susţin că, de la începutul războiului, au distrus 1.856 de tancuri ruseşti, dar sursele independente, precum portalul oryxspioenkop.com, susţin că pierderea a „numai” 944 de astfel de maşini de luptă poate fi documentată video sau foto. De la începutul războiului, Rusia a pierdut în Ucraina aproape 6 tancuri pe zi. Vorbim de diverse variante ale tancurilor T-62, T-64, T-72, T-80 şi chiar T-90. Un astfel de tanc costă între jumătate de milion de dolari (în cazul T-72) şi 4 milioane de dolari (în cazul T-90), iar un mic calcul ne arată că pierderile fostei Armate Roşii sunt, dacă ne referim numai la tancuri, de aproape un miliard de dolari. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite