Ruşine, domnule Nicolăescu!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul accident aviatic din Munţii Apuseni, soldat cu moartea a doua persoane, ne arata încă o dată, dacă mai era nevoie, că actualul ministru al Sănătăţii este complet rupt de realitate.

Chiar dacă nimeni nu se poate pronunţa deocamdată asupra motivelor şi vinovaţilor în acest caz, din relatările martorilor şi ale presei se desprind câteva mari semne de întrebare.

În primul rând, de ce Autoritatea Naţională de Transplant - instituţia care organizase acest zbor - folosea o aeronavă veche de 45 de ani, în condiţiile în care SMURD dispune de un avion de ultimă generaţie pentru transportul pacienţilor, avion ţinut într-un hangar în ziua accidentului?

În al doilea rând, aşa cum se întreabă pe drept cuvânt opinia publică, de ce a durat atât de mult găsirea victimelor, din moment ce autorităţile susţin că dispun de un sistem performant de localizare şi de mijloace rapide pentru transportarea lor la spital?

Nu în ultimul rând, de ce tace ministrul Sănătăţii, în subordinea căruia se află, conform Legii 588/2004, autoritatea implicată?

Singurul răspuns posibil la toate aceste întrebări nu poate fi decât că dl. Eugen Nicolăescu a fost depăşit de situaţie. Ca în multe alte situaţii în care reacţiile sale - dacă a existat vreuna - au fost de natură să inducă mai degrabă confuzie decât clarificări.

În orice tară civilizată, un astfel de ministru şi-ar fi prezentat demisia în cinci minute! Dar, fiindcă trăim în România Guvernului USL, nu avem decât să exclamăm: Ruşine, domnule Nicolăescu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite