Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ne-am decis: mergem la Bucureşti pentru autostradă

14
14 Apr 2018 20:39:08
Moldova Vrea Autostradă

Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).

Infrastructura modernă trebuie adusă şi în Moldova. Este inadmisibil ca, dintre toate cele trei mari regiuni istorice ale României, Moldova să fie singura fără vreun kilometru de autostradă! Organizatorii acţiunii, asociaţiile „Moldova Vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8”, au demarat pregătirile pentru acest marş animaţi tocmai de acest gând. Ori toţi cetăţenii şi toate regiunile ţării au aceleaşi drepturi, ori ceva scârţâie în feroneria statului român!

De ce autostrada A8? După cum am mai amintit şi cu alte ocazii (De ce vrea Moldova autostradă?; România încă neunită), A8 este esenţială pentru apropierea regiunii Moldova de circuitul economic european, scopul fiind acela de a atrage investitori străini şi de a reduce costurile suplimentare pentru antreprenorii locali. Să vrei a face comerţ la nivel european în regiunea de graniţă UE presupune anumite costuri de transport, mai ales în lipsa unei infrastructuri adecvate.

De ce autostrada A7? Pentru că în anul Centenarului, este de neimaginat ca regiunea ce a cedat cel mai mult la 1859 (prerogative politice, economice şi simbolice), precum şi regiunea rezistenţei până la capăt în anii Primului Război Mondial, să nu fie legată infrastructural de Muntenia, regiunea unde este situată capitala ţării şi, totodată, regiunea care a beneficiat cel mai mult de pe urma sacrificiilor făcute de Moldova în momentele-cheie ce au dus la formarea şi consolidarea României moderne.

Măcar în anul Centenarului, vocea moldovenilor să se facă auzită la Bucureşti! (Remus Tanasă)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

_wakki m
14.04.2018, 21:12:30

asociația ar fi bine să facă și niște vizite la ușa parlamentarilor PSD din județele Moldovei când vine vorba despre A7 și A8 numai vorba e de ei, în rest se descurcă fiecare pe persoană fizică pentru interesele lui personale și se gudură ca niște potăi la picioarele lui dragnea

+3 (7 voturi)
Realist
15.04.2018, 09:59:05

Exact, mergi si asediati PSD, vin si eu sa va sustin !

+2 (2 voturi)
Mircea B.
15.04.2018, 00:15:49

Parlamentarii pesedisti din Moldova ar trebui sa fie in fruntea acestui mars. Votati pe ăia care promit autostrazi, nu +3 lei la salarii (bugetare) cu -100 de lei prin inflatie la toata lumea. Sau partid regional.

+2 (6 voturi)
ovidiu preda
15.04.2018, 09:31:12

vise, daca nu va mobilizati cu adevarat

+3 (3 voturi)
ovidiu preda
15.04.2018, 09:37:29

va sustin prin orice modalitate concreta, fie online fie la un meeting

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)