Să învăţăm Biblia cu Ion Iliescu!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca şi în cazul morţii lui Adrian Păunescu, dispariţia lui Sergiu Nicolaescu a creat o furtună mediatică de forţa unui tsunami. Dezvoltarea subiectului a evoluat de la prudenţa iniţială până la momente de un iraţional absolut.

O ţară întreagă a fost ţinută pe jar pentru că un mare regizor a fost pus pe jăratic. Sună ca dracu’, dar chiar aşa s-a întâmplat. În acelaşi registru drăcesc a reverberat şi o evaluare ad-hoc făcută de liberalul ultraortodox Gigi Becali: “Un om care este incinerat nu are cum să ajungă în Rai, se duce direct în Iad. Şapte ani de zile stă în Gheena Iadului. Dacă a lăsat acest testament, este o dorinţă satanic”.

Noroc că vine Ion Iliescu, ateul care în anii ’90 se declara liber-cugetător, şi ne oferă, în direct, lecţii despre interpretarea Bibliei. “De unde până unde această mentalitate, că trebuie neapărat…? Chiar şi citatul din Sfânta Scriptură, care spune «se întoarce în pământ». Ce înseamnă «în pământ»? Când moare pe mare un marinar, îl aruncă în apă, tot în pământ se duce. Şi dacă este ars şi cenuşa este împrăştiată, eu zic că tot în pământ se întoarce”, a declarat Ion Iliescu în faţa crematoriului în care era incinerat Sergiu Nicolaescu.

Reţineţi această zi: sâmbătă, 5 ianuarie 2013. Este un moment istoric: ateul Ion Iliescu ne învaţă cum să interpretăm Biblia! În urmă cu jumătate de veac, el punea umărul la succesul acţiunii “Să învăţăm limba rusă cântând!“. Avea şi aptitudini, pentru că era expert în limba rusă, dat fiind că studiase cinci ani la Moscova. Acum, fostul secretar cu propaganda al CC al PCR ne propune o nouă experienţă memorabilă: „Să învăţăm Biblia cu Ion Iliescu!”.

Spre deosebire de anii ’50, însă, acum îi lipseşte expertiza: când o fi învăţat bătrânul bolşevic ce scrie în Sfânta Scriptură? Mai mult: chiar o fi citit Biblia sau doar a auzit cam cu ce se ocupă ea? Ori foloseşte informaţiile obţinute în anii ’50-’60, când se documenta pentru a-i înfiera, exmatricula şi trimite la închisoare pe studenţii care manifestau “atitudini retrograde”, “bigotism” şi “obscurantism”, îndepărtându-se de la linia materialismului dialectic? Ştie el, oare, că evangheliştii nu sunt Marx, Engels, Lenin şi Stalin, ci Ioan, Luca, Marcu şi Matei? Şi-a schimbat el părerea despre Iisus Hristos, după ce o viaţă întreagă L-a hulit? Mai este la fel de convins că nu există Dumnezeu?

Printre moartea sa, Sergiu Nicolaescu a reuşit şi această minune: să pună Sfânta Scriptură în gura unui marxist lipsit de Dumnezeu. Măcar pentru acest lucru, regizorul merită să ajungă în Rai. Să nu-l mai ardă şi focurile Gheenei, destul a fost prăjit în crematoriul din Vitan-Bârzeşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite