Să râdem cu liderii lumii: Obama, Putin, Sarkozy şi Merkel în benzi şi desene animate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Să râdem cu liderii lumii: Obama, Putin, Sarkozy şi Merkel în benzi şi desene animate
Să râdem cu liderii lumii: Obama, Putin, Sarkozy şi Merkel în benzi şi desene animate

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cel american Barack Obama, premierul rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel au fost satirizaţi în benzi desenate, clipuri video sau cu ajutorul păpuşilor.

Pasiunea preşedintelui Nicolas Sarkozy pentru obiecte strălucitoare, colecţia sa de stilouri, dorinţa de a impune o anumită persoană la conducerea France Television şi căsătoria cu Carla Bruni sunt parodiate în videoclipul “King of bling bling”.

Sarkozy ale ghiuluri strălucitoare, este îmbrăcat în costum alb, este înconjurat de femei, poartă ochelari şi te întreabă “Sunt eu sau nu regele Bling Bling? Ascult”.


"C`est moi le big boss/ I am the king", este refrenul melodiei realizate în stilul clipurilor rapperilor americani. Clipul începe cu câteva acorduri ale imnului franţei, Marseillaisei, după care intră în scenă Sarkozy şi începe să cânte: “Eu sunt bossul, eu sunt regele, eu sunt regele Bling Bling, ok?".

  • La un moment dat, Sarkozy este îmbrăcat în Moş Crăciun şi la o dorinţă a soţiei, el spune “Dacă tu comanzi, înseamnă că este o ideee bună”.
  • Clipul arată o prezentatoare a France TV ca fiind o marionetă dirijată de "Regele Bling Bling".
  • De unde glumele cu stilourile? Sarkozy a fost ironizat de presa franceză după ce a păstrat stiloul cu care a semnat un acord cu preşedintele Traian Băsescu la începutul lui 2008. Ulterior, în martie, la Hanovra, Nicholas Sarkozy a primit, în hohotele de râs ale celor prezenţi, un stilou cadou de la cancelarul Angela Merkel.




"Carla şi Carlito"

image

Un jurnalist de investigaţii, Philippe Cohen, a lansat la începutul anului 2009 "Carla şi Carlito”, o carte de benzi desenate în care îi caricaturizează pe Nicolas Sarkozy şi pe soţia sa, fotomodelul Carla Bruni.

Publicaţia de 62 de pagini a fost vândută în sute de mii de exemplare şi coperta o arată pe fostul fotomodel Carla plimbând într-un port-bebe un micuţ Sarkozy. O îmbinare de investigaţii, satiră şi speculaţii, cartea arată că prima doamnă a Franţei conduce de fapt Palatul Eliseee şi dezvăluie că liderul francez este numit chiar de proprii oameni „Carlito” sau „micuţul Carla”. În carte se mai arată că Sarkozy poartă tocuri ridicate ca să reducă diferenţa de înalţime faţă de soţia sa.

Nicolas Sarkozy a fost protagonistul unor benzi desenate şi în 2007: “La face karchée de Nicolas Sarkozy”(joc verbal care semnifică intenţia fostului ministru de Externe francez de a curăţa ţara de probleme precum un aspirator german Karcher) a fost vândută în sute de mii de exemplare. Titlul este preluat dintr-un comentariu al lui Sarkozy, pe vremea când era ministru de Interne, despre cum ar trebui curăţată o parte a Parisului cu un furtun cu presiune.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în care se alintă şi sărută cu soţia lui. Carla Bruni discută pe un ton admirativ, cu mai multe doamne aflate în vizită la palatul Elysee, despre viaţa şi munca preşedintelui francez:



image

În octombrie 2008 a fost comercializată în Franţa o păpuşă woodoo cu chipul lui Sarkozy(foto dreapta), însoţită de un manual de utilizare, în care poţi să înfigi ace.

Liderul francez a intentat proces companiei producătoare, dar Tribunalul de la Paris a spus că păpuşa se înscrie în limitele autorizate de libertatea de exprimare şi de dreptul la umor.

  • În preajma Sfântului Valentin, preşedintele  francez a fost, fără să vrea, protagonistul unei parodii destinate promovării produselor pentru creşterea potenţei sexuale. Click aici pentru VIDEO.


Este o pasăre? Un avion?


Nu. “E Barack Obama, a venit să salveze planeta”. Un site de felicitări animate, JibJab Media Inc., a realizat o parodie video în care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este prezentat drept Superman-ul venit să salveze planeta.

"Cînd întunericul a coborât peste întreaga lume
O voce a rostit în depărtare : Yes! We Can! /
Avea discursuri bune, nu obosea niciodată
Avea priză la internauţi..../
E Barack Obama, a venit să salveze planeta!
”,

Aşa începe videoclipul parodia liderului american de culoare, prezentat ca salvatorul SUA care a acordat ajutoare financiare oamenilor de afaceri, a promis că reduce la jumătate deficitul bugetar şi strigă “Opriţi şomajul” .

Videoclipul are pasaje ironice în care Obama îşi foloseşte super puterile – urechile mari de maimuţă  - să câştige războiul din Irak, îi va împăca pe evrei şi arabi la o ingheţată, va salva pisici din pomi, se va lupta cu urşi şi va opri trenurilor care deraiază.
 

Putin-Rezolvă-Tot

Grupul satiric moscovit “Murzilka International” a rescris recent un cântec ceh care a fost timp de un deceniu hit în Europa de Răsărit - “Jozin z bazin” (1973). Noua melodie care parodiază imaginea de lider "dur" pe care şi-a construit-o premierul Rusiei, Vladimir Putin, se numeşte “Putin merge la Pikaliovo” şi este una dintre cele mai difuzate în ultimele săptămâni la staţiile de radio nu doar din Moscova.

Protagonistul cântecului este premierul Rusiei. Acesta rezolvă voiniceşte, una după alta, problemele care s-au abătut asupra Rusiei odată cu criza mondială. Uzinele au fost oprite? Au rămas oamenii fără loc de muncă? Putin reporneşte întreprinderile industriale. Cresc preţurile la alimente în magazine? Putin merge la supermarket şi cheamă la ordine oligarhii calici.


Satira muzicală se referă la un incident din iunie, când Putin i-a umilit public pe industriaşii din Pikalyovo obligându-i să redeschidă fabricile după proteste ale şomerilor. Parodia vizează faptul că Putin, fost spion KGB, nu a mai putut  să candideze pentru al treilea mandat consecutiv la prezidenţialele din 2008.

În versiunea originală, textul "Jozin z bazin" povesteşte despre un monstru care locuieşte în mlaştinile şi mănâncă oameni. Poate fi învins doar dacă pulverizezi substanţe otrăvitoare deasupra mlaştinii din avion.

"Putin / Putin / Se duce la Pikalyovo,
Putin / Putin / O să facă lucrurile să meargă şnur pentru noi....
Putin /  Putin / Se grăbeşte să facă dreptate
Putin / Putin este premierul nostru…
Jozin z Bazin este alegerea oamenilor…
Oligarhii, minerii şi chiar poliţaii ştiu că Jozin z Bazin va fi noul nostru preşedinte
” (versuri din cântec)




Angela Merkel, copilul apolitic: Care e stânga, care e dreapta?

O biografie comică a cancelarului Angela Merkel o prezintă pe "doamna de fier" a Germaniei drept un copil apolitic, care nu mergea pe bicicletă pentru că nu ştia diferenţa dintre stânga şi dreapta.

Biografia amuzantă "Tschörmänie - cum a devenit Angie cancelarul nostru" a fost publicată cu trei luni înainte de alegerile generale din Germania; Tschörmänie înseană "Miss Germania" pronunţat cu un accent ascuţit. Biografia de 64 de pagini este scrisă de jurnalist şi s-a epuizat în patru zile de la lansare.

Cartea începe cu o scenă în care fostul cancelar german învins de Angela, Gerhard Schroder, plânge într-un bar în noaptea alegerilor. "Cum reuşeşte? Cum a ajuns aşa departe?", se întreabă Schroder.

image

Cum a ajuns fetiţa timidă unul dintre cei mai populari lideri germane din istorie? Cartea încearcă să răspundă acestor întrebări. Cititorul este dus astfel în copilăria lui Merkel, dezvoltarea ei fiind prezentată hilar prin remarca tatălui: “Se mişcă aşa de puţin”, urmată de completarea mamei - “şi pare că este foarte fericită aşa”.

În adolescenţă, Merkel este sfătuită de mama ei “Să nu te urci pe bicicleta aia Angela. Nu poţi să faci deosebirea între stânga şi dreapta!“

Un alt moment care stărneşte râsul este perioada în care cancelarul era secretar al Uniunii Creştin Democrate: "coafura Angelei Merkel era atunci un dezastru". După ce ajunge cancelar, Angie se duce la un hairstylist, unde îl aude pe acesta spunând: "Păi, vedeţi dumneavoastră doamnă Merrrr-kel, o mantie de culoarea piersicii pe un covor roşu - ştiţi că asta nu va merge niciodată!"

Tatăl Angelei Merkel, un pastor protestant, este prezentat în biografie drept un tânăr cinstit care repetă "noi, creştinii, nu trebuie să le lăsăm Estul comuniştilor", acesta fiind modul în care sunt prezentate cititorului valorile cu care a crescut cancelarul.

O scenă din copilăria lui Merkel încearcă să arate caracterul ei de lider: cancelarul se află pe o trambulină înaltă şi doi băieţi stau şi o privesc de jos. "Stă acolo de 45 de minute", spune unul dintre ei. “E laşă, nu o să sară niciodată”, spune celălalt şi cei doi se întorc să plece. În acel moment, Merkel sare. Şi explicaţia: “Chiar şi atunci era greşit să o subestimezi”.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite