Să râdem cu Mihăiţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adică să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi. Tocmai am aflat acum că nişte sucursale ale unor bănci au dat liber angajaţilor pentru a participa la mitingul din faţă. Dacă băncile sunt nervoase, eu vă felicit. Poate o să plătească şi impozite.“

Motto: „Înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi“ - un premier cu boală pe şi frică de bănci, pasager pe la Palatul Victoria

Cum ar fi ca peste ani, Mişa şi ceilalţi corifeii din actualul guvern PSD/ALDE, îmbătrâniţi şi albiţi de povara României, care a stat odată, pe umerii lor, să povestească mândri nepoţilor miraţi: „Noi, în frunte cu şeful Mihăiţă, am făcut Revoluţia fiscală. Ce vremuri. Lumea protesta în stradă şi noi le-am dat-o în bot cu legea. Ce le-am mai tras-o şi băncilor, dar în special prostimii. Eram tari în ordonanţe. Nu ne păsa nouă că lătrau câinii în faţa guvernului. Am scris istorie!“

8 noiembrie 2017 a fost o zi mohorâtă pentru mulţi români nemulţumiţi că Executivul roşu a adoptat aşa zisa Revoluţie fiscală cu intenţia de a strânge tot mai mulţi biştari la punga statului din ce în ce mai devalizată, mai goală. Chiar vopsită şi prezentată de guvernanţi în tot felul de culori optimiste, Marea Revoluţie fiscală nu i-a încântat deloc pe o mare parte dintre concetăţenii noştri, care au rămas în ţară să muncească, să supravieţuiască şi să fie umiliţi de statul social-democrat cu mână largă, angajaţi speriaţi că vor câştiga mai puţini bani la salariu după ce au fost obligaţi prin lege că contribuie mai mult la buget.

Pe lângă cetăţeni - angajaţi de multinaţionale, firme autohtone, sindicate - s-au arătat tare nemulţumiţi de noua politică fiscală şi marii, dar şi micii investitori, angajatori din mediul privat, atât din sectorul producţie, cât şi din zona serviciilor.

În ciuda protestelor, Guvernul nu s-a lăsat absolut deloc intimidat, ba, dimpotrivă a mers cu nonşalanţă înainte pe măsurile adoptate, conform proverbului popular „Câinii latră, ursul merge!“ Mai mult, premierul şi miniştrii săi au dat dovadă de aroganţă maximă la adresa manifestanţilor, în special cei din zona bancară, fie ei angajaţi sau angajatori. Le-a tras-o la toţi. Executivului nu i-a păsat nici de tot felul de demonstraţii la tablă, ca la carte, făcute de economişti, ci a mers cu tărie pe mâna propriilor specialişti, declarând sus şi tare că toţi românii vor avea de câştigat şi nu de pierdut după aplicarea noilor măsuri fiscale.

Referitor la protestul sindicatelor de la Grupul Dacia Renault faţă de Revoluţia fiscală: „Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor români susţinuţi de conducere, care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul. Superb. Nu mai merge“, a declarat premierul Mihai Tudose în şedinţa de guvern din 8 noiembrie 2017.

Pe un astfel de fond, vizual, sonor şi mai ales faptic, m-a surprins declaraţia unui om de afaceri, care a spus că premierul Mihai Tudose este cel mai glumeţ om din ţară, nu doar primul om din guvern! După clipele de stupoare, amintindu-mi de nişte momente memorabile semnate prim-ministru Mihai Tudose, i-am dat dreptate afaceristului îngrijorat cum îşi va negocia contractele cu angajaţii, astfel încât să împace şi capra şi varza şi, mai ales, să nu intre în faliment.

Ca atare, am zis să trecem în revistă marile glume ale lui Mihăiţă premier, zis de unii şi Terente, om cu frică şi boală pe multinaţionale, pe bănci în special:

Vă spun care este părerea mea despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre creşterea contibuţiilor. Acolo, şi sindicate, şi patronate, care până mai deunăzi erau în regulă cu trecerea contribuţiei, s-au inflamat după ce Guvernul a decis să introducă nişte măsuri ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislaţia românească o directivă europeană, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că trebuie să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul“, a spus Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, 8 noiembrie 2017.

Adică să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi“, a mai afirmat Mihai Tudose.

Tocmai am aflat acum că nişte sucursale ale unor bănci au dat liber angajaţilor pentru a participa la mitingul din faţă. Deci sunteţi pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase, eu vă felicit. Poate o să plătească şi impozite“, a spus Mihai Tudose, în şedinţa de guvern în care s-au aprobat modificările la Codul Fiscal.

În vară, acesta premierul a declanşat ostilităţile împotriva băncilor, când a declarat la o televiziune: „Băncile din România o duc foarte bine. Au sedii foarte frumoase. Ei, la sfârşitul anului, spun că au o pierdere. Eu nu am ce bani să pun în bancă. Eu nu vreau salariul pe card să le dau lor doi bani la fiecare retragere. Văd reclame la TV că dau ei bani aşa... Terente era copil pe lângă aceste bănci.“

Premierul a făcut o dezvăluire la care nu se aştepta nimeni, o experienţă cu o bancă din România: „Am avut o experienţă cu ei. Aveam 500 de dolari la o bancă. Şi după câţiva ani mi-au spus că trebuie să le dau eu 50 de dolari. Păi ce, i-au dus pe bani noaptea la baie? Le-a dat apă? Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă. Dacă vor continua aşa, voi fi şi eu nevoit să îi spun tatălui meu să nu îşi mai ţină pensia la ei la bancă.“

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite