Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Să vă fie ruşine!

86
20 Aug 2013 22:22:52
Manuel Stănescu

Nu vă prefaceţi că nu ştiţi la cine mă refer. Da, la voi, a patra putere în stat. Aţi reuşit să transformaţi spaţiul public din România într-o hrubă, rece şi insalubră, unde precum torţionarii comunismului spălaţi creiere şi conştiinţe după care, cu uimirea prefăcută a farsorului, exclamaţi senin: cine, noi?!

Da, voi. În seara asta aţi fost la mare înălţime. Aţi dedicat „regelui” spaţii uriaşe de emisie, de parcă lumea s-ar fi oprit în loc. Într-o ţară secătuită de hoţie, de incompetenţă, de falşi lideri, de „vedete”, în care oamenii fireşti sunt priviţi ca nişte paria, v-aţi autodepăşit. Într-o seară tragică, marcată de sinuciderea unui mare sportiv, măcinat de o boală necruţătoare, domniiile voastre aţi dovedit un profesionalism ce va deveni, peste ani şi ani, un adevărat reper.

Mulţumim, doamnelor şi domnilor jurnalişti! Sunteţi mereu în centrul evenimentelor, acolo unde se întâmplă totul, povestind câte în lună şi în stele despre oamenii cu adevărat importanţi, cu un destin atât de sugestiv pentru această ţară! Vă suntem recunoscători că, în timp ce românii se zbat să-şi schimbe imaginea falsă creată peste hotare de cei de-un neam cu „regele”, pentru care, apropo, respectivul n-a făcut mai nimic, dumneavoastră demonstraţi câtă dreptate au cei care ne privesc cu dispreţ!

Sunteţi cu adevărat a patra putere în stat. Primele trei, cu rare excepţii, au eşuat în misiunea lor. În ceea ce vă priveşte, e mai mult decât un eşec. SĂ VĂ FIE RUŞINE!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

86 Comentarii

Vanatorul/d.c.
20.08.2013, 22:41:44

Secretul succesului unui jurnalist este strans legat de cinste si de decenta. Daca nu are aceste calitati, succesul este garantat

+23 (39 voturi)
t fruwq
20.08.2013, 23:17:02

corect...

+10 (12 voturi)
Edmond Serban
20.08.2013, 23:24:13

Prostitutia imbraca multe forme - e si asta una dintre ele ! Unde este responsabilitatea cuvantului scris ? Atunci cand aceasta este reglementata numai prin legile oamenilor si nu prin legea morala, orice aberatie este permisa - doar aduce rating, nu-i asa ? Sunt ziaristi - putini, din pacate! - care-si onoreaza profesia si sunt demni de tot respectul - dar sunt atati de putini ! Iar de talent, hai sa uitam !

+27 (29 voturi)
Paun Al
20.08.2013, 23:34:05

Pana la urma jurnalismul nu este dacat o afacere in "economia de piata ". Iar jurnalistii , angajatii care trebuie sa faca bani... Cand scopul este ratingul , audienta....banul , de ce ne mai miram . Santem la fel de vinovati ca le facem audienta . Ne asteptam sa faca altii ( politiceni, jurnalisti, oameni de afaceri...) cea ce noi nu santem in stare . Si cand o fac in interesul lor si nu al nostru ne suparam , ne miram , ii injuram... Daca aveti , sau nu dreptate sa-i apostrofati , v-as rog sa-mi raspundeti maine , cu cifrele de audienta in fata. Iar daca audientele ma confirma , aveti curajul sa scrieti un articol similar despre cei ce le-au facut audienta?

+8 (18 voturi)
Manuel Stănescu
20.08.2013, 23:40:13

Am făcut-o de multe ori. Și aveți perfectă dreptate. În ceea ce mă privește, nefiind jurnalist, nu mă interesează audiențele. Pe de altă parte, presa are o responsabilitate diferită față de opinia publică.

+23 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (86)

Modifică Setările