Percheziţii la locuinţa şi firmele omului de afaceri libanez, Said Baaklini. Acesta este cercetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri de origine libaneză, Said Baaklini, anchetat pentru evaziune fiscală    FOTO Adevărul
Omul de afaceri de origine libaneză, Said Baaklini, anchetat pentru evaziune fiscală    FOTO Adevărul

Procurorii DIICOT efectuează astăzi mai multe percheziţii la locuinţa şi firmele omului de afaceri de origine libaneză, Said Baaklini. Potrivit anchetatorilor, pe numele lui Baaklini există un mandat de aducere, el fiind cercetat pentru evaziune fiscală. Alte 11 persoane vor fi aduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Tot astăzi au mai fost efectuate un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării coordonate de omul de afaceri şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

„În fapt, se reţine că liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez,  în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe  societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale - livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, in principal motoare electrice,  fără plata obligaţiilor către bugetul de stat“, se precizează în comunicatul DIICOT.

Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite