Sala Sporturilor poartă numele lui Ion Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Sporturilor poartă numele lui Ion Constantinescu
Sala Sporturilor poartă numele lui Ion Constantinescu

Fostul mare antrenor de volei a fost comemorat de clubul sportiv al Primăriei Craiova

 Pentru a marca denumirea oficială a sălii cu numele de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, oficialii clubului patronat de Primăria Craiova au organizat un turneu de volei feminin care poartă numele cunoscutului om de sport. Au fost invitaţi peste 50 de foşti sportivi ai echipelor feminine şi masculine de volei din Craiova şi din ţară, care au mers la cimitir, au vizionat meciurile echipei locale şi s-au întâlnit să depene amintiri. Înaintea dezvelirii plăcii omagiale s-a ţinut un discurs în incinta sălii.

Emil Săndoi, prezent la omagierea socrului său

Preşedintele Sport Club Municipal Craiova, Nicu Stoian a avut cuvântul de deschidere, iar Pavel Badea i-a urmat. „Este o părticică de recunoştinţă pentru tot ceea ce a făcut Ion Constantinescu pentru sportul craiovean. Va rămâne mereu în inimile noastre“, a spus directorul CS „U“ Craiova.
Ginerele lui Ion Constantinescu, actual selecţioner al echipei de tineret a României, Emil Săndoi, consideră că fostul preşedinte al Universităţii merita acest titlu.
„Ion Constantinescu şi-a dedicat viaţa sportului şi în special voleiului. Să nu uităm că este antrenorul care a promovat echipa de fotbal a Ştiinţei în prima ligă şi a obţinut numeroase performanţe cu formaţiile de volei, atât la masculin, cât şi la feminin“, a declarat Săndoi.
La finalul evenimentului, foştii sportivi şi prieteni ai regretatului Ion Constantinescu au făcut o poză de grup şi au urmărit ultimul meci al turneului memorial de volei feminin dintre SCM „U“ Craiova şi SK Varna (Bulgaria). Din patrulater au mau făcut parte grupările CSM Bucureşti şi CSM Sibiu.
Fostul preşedinte al Universităţii Craiova, Ion Constantinescu, a decedat în acest an, pe data 13 februarie. În vârstă de 78 de ani, cunoscutul om de sport a deţinut funcţia de secretar al SCM Craiova. Şi-a început activitatea în 1948, la Clubul Orăşenesc. De numele lui Ion Constantinescu se leagă marile performanţe din sportul craiovean. Are în palmares mai multe titluri ca antrenor ale echipei feminine de volei. Cu Ion Constantinescu preşedinte, Ştiinţa Craiova a reuşit promovarea, în anul 1964, în primul eşalon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite