Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Salariile din industria de apărare, acordate indiferent de existenţa comenzilor

2
16 May 2018 17:16:44
Autor: Valentin Bolocan
Măsura a fost luată de Guvern pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare       FOTO Valentin Bolocan
Măsura a fost luată de Guvern pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare       FOTO Valentin Bolocan

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care se vor putea acorda banii necesari pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează legea 232/2016 privind industria naţională de apărare (...) E o măsură care corectează anumite deficienţe în legea industriei de apărare adoptată în anul 2016, în sensul că se procedează la simplificarea procedurii de autorizare şi înscriere în registru a operatorilor economici care au capacităţile pentru apărare în industrie", a anunţat, miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, informează Agerpres.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, este vorba de banii care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.
 
"După ce această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, se va putea permite (...) autorizarea şi înscrierea în registru a operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare şi se vor putea acorda sume de bani necesare pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare, un instrument ce asigură faptul că industria de apărare românească şi expertiza de specializate nu vor fi afectate de fluctuaţiile de comenzi. E vorba despre banii de nucleu (...), adică suma de bani care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare", a mai afirmat Nelu Barbu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Herr Hoher
16.05.2018, 17:31:27

Si sa vezi acuma dracie. Toate firmele martafoilor din parlament si ale rubedeniilor or sa fie "experte' specializate pe armanent chiar daca nu au o forja sau un strung. But, who cares? Livache tre' sa adune malai pentru restu' vietii lui de refugiat in Venezuela.

ion carutasul
16.05.2018, 19:02:37

Foarte corecta afirmatia Herr H ! In speta daca produsul X nu mai prezinta interes pentru aparare de ce ar trebui mentinut un asa zis nucleu. Nucleul a acoperit salariile catorva ....alesi din intreprinderi de armament . Acesti alesi in conducere in aplicarea banilor de nucleu nu luau 50-52% din salariul negociat ,ci evident suta la suta . Adica pe filiera NU STIM SA FACEM NIMIC ,directorii cam 5-6 in fiecare intreprindere ,cu inca pe atatia lingai luau salariu intreg .Pentru masa de salariati indiferent calificarea :ingineri ,tehnicieni,muncitori salariul se achita in proportie de 52%. Procentul asta se datora lipsei normalitatii a comenzilor . Nucleul aduce diminuare pentru ca in el sunt cuprinsi un numar minim de salariati nu totalul salariatilor .