Salvamar român, erou în Italia. „Copilul a deschis ochii, iar mama, în lacrimi, urla de bucurie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoian                                                                                   FOTO: Fb/Alin Stoian
Alin Stoian                                                                                   FOTO: Fb/Alin Stoian

Alin (38 de ani) este salvamar în Italia. El a ajuns eroul presei din această ţară după ce a salvat viaţa unui copil de 12 ani, pe care l-a resuscitat mai multe minute.

Alin Stoian, originar din Craiova, este salvamar pe plaja Bahia, din zona Ostia (Italia). Zilele trecute a devenit erou în Italia după ce a resuscitat timp de 12 minute un copil înecat, salvându-i viaţa.

„Mulţumesc Alin, eşti un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital, promiţând că şi băiatul va merge personal să-i mulţumescă.

Conform presei din Italia, intervenţia românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani, care s-a simţit rău în mare, la Ostia, a fost salvatoare.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconştient. Aşa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS. Am făcut masaj cardiac şi respiraţie artificială în secvenţă, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul şi-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>", a declarat Alin Stoian pentru La Repubblica.

Românul spune că şi-a făcut doar treaba, aplicând toate tehnicile pe care le-a învăţat de la instructorul său, căruia îi mulţumeşte.

„M-a contactat mama, care, pe lângă faptul că mi-a mulţumit, m-a asigurat că fiul este bine şi a fost externat. Apoi mi-a promis că va veni la plajă să-mi mulţumească personal. Nu trebuie să pierzi niciodată controlul şi să ştii exact ce acţiuni trebuie să faci”, mai spune Alin, citat de La Repubblica.

Pe aceeaşi temă:

Bărbat scos din apă de Salvamar. A fost resuscitat timp îndelungat de SMURD, dar inima sa a cedat

UPDATE Tânărul dispărut la Costineşti a fost găsit de scafandri. Manevrele de resuscitare au eşuat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite