Sandu Geamănu ştia de furtul maşinii lui Becali, potrivit instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 1 arată, în decizia din cazul Becali, că din interceptările telefonice rezultă că Ilie Alexandru (n.r. Sandu Geamănu) "cunoştea detaliile întregului incident", respectiv de furtul maşinii finanţatorului Stelei.

În acelaşi context, instanţa susţine că, din interceptări şi declaraţii, reiese că, pentru recuperarea maşinii, a fost plătită şi o recompensă lui Cătălin Zmărăndescu şi Nicolae Dumitraşcu.

"...declaraţiile martorului cu identitate protejată Popescu Marian şi cu conţinutul convorbirilor interceptate în mod autorizat efectuate de numiţii Ilie Alexandru şi Ilie Petre (n.r. fraţii Geamănu)... rezultă că Ilie Alexandru cunoştea detaliile întregului incident, vorbeşte despre nişte copii care au văzut o maşină cu motorul pornit şi au sustras-o referindu-se probabil la părţile vătămate, însă întrucât maşina aparţinea inculpatului Becali George, acesta i-a trimis pe inculpaţii Zmărăndescu Cătălin Otto şi Dumitraşcu Nicolae, înarmaţi, să caute maşina, i-a prins şi i-a dus la Pipera, intervenţia celor doi fiind răsplătită cu suma de 10.000 euro", arată Judecătoria Sectorului 1 în decizia dată în noaptea de 2 spre 3 aprilie, relatează NewsIn.

Numele lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a fost indicat prima dată de avocaţi ca fiind cel al persoanei care a stat în spatele furtului maşinii finanţatorului Stelei şi a încercării de şantajare a lui Becali pentru recuperarea acesteia.

Recursul împotriva arestării lui Gigi Becali pentru sechestrarea unor persoane care i-ar fi furat maşina finanţatorului Stelei va avea loc luni, la Tribunalul Bucureşti.

Geamănu despre Becali: "Ce-a făcut el acum am făcut eu pentru Bucurenciu"


Procurorii au la dosarul lui Becali o interceptare a unei discuţii dintre fraţii Geamănu, în care Sandu Geamănu afirmă că finanţatorul Stelei a procedat la fel cum a făcut şi el pentru afaceristul Mihai Bucurenciu, adică a răpit persoane, potrivit motivării instanţei.

"Frate, ce a făcut el (n.r. Becali) acum am făcut eu pentru Bucurenciu, da numai că mie mi-a dat 10 ani", îi spune interlopul Ilie Alexandru, zis şi Sandu Geamănu, fratelui său Ilie Petre într-o interceptare de la dosarul lui Becali.

Instanţa a mai reţinut, în încheierea din noaptea de 2 spre 3 aprilie, în baza căreia a fost arestat Becali, o discuţie dintre una din părţile vătămate, fără a nominaliza care însă, şi Sandu Geamănu: " Sandule, dacă aş şti că mă duc la puşcărie aş face şi eu câţiva ani, bătaia şi umilinţa care am luat-o la Becali în curte, mi-am lăsat sângele acolo, la expertiză se poate constata că-i sângele meu, că am fost privat de libertate, ... am şi eu demnitatea mea de bărbat, nu pot să mă transform din bărbat în femeie".

În ceea ce priveşte cazul Bucurenciu, cunoscut public drept "afacerea Portbagajul", Ilie Alexandru a fost trimis în judecată de procurori pe 11 iunie 2000 după ce la ordinul unui afacerist bucureştean, Mihai Bucurenciu, a răpit, alături de alte ajutoare de-ale sale, două persoane care au fost sechestrate o lună pentru că i-ar fi furat lui Bucurenciu peste 400.000 de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite