Savonea încearcă pentru a şaptea oară să o instaleze pe Adina Florea la şefia Secţiei Speciale. Plenul CSM, convocat marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa CSM, Lia Savonea, încearcă pentru a şaptea oară să o instaleze pe Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Ea a convocat vineri plenul CSM pentru marţi, 15 octombrie, ora 13.00, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul CSM.

Ultima încercare de a o impune pe Florea la şefia Secţiei a fost pe 8 octombrie, însă şedinţa plenului CSM nu s-a putut ţine, întrucât 5 procurori şi ministrul Justiţiei au absentat. Procurorii aveau o şedinţă programată la sediul Parchetului General, iar Ana Birchall a fost la Consiliul JAI la Luxemburg, scrie G4 Media.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a criticat din nou în această săptămână Secţia Specială spunând că nu consideră a fi în beneficiul Justiţiei faptul că SIIJ poate instrumenta orice dosar, cu privire la orice persoană, atâta vreme cât reclamantul care face plângerea penală menţionează şi presupusa implicare a unui magistrat.

Plenul CSM a avut de 6 ori până acum pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ. Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de CSM pentru acest post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan zis Giani în poziţia de judecător la Curtea Constituţională.

Pe de altă parte, liderii Asociaţiei ”Iniţiativa pentru Justiţie” au formulat un denunţ penal pe numele şefei CSM Lia Savonea, pe care o acuză de uzurpare a funcţiei. Procurorii Sorin Lia şi Bogdan Pîrlog o acuză pe Savonea pentru faptul că a cerut Parlamentului modificarea legii ANI, fără să ceară plenului CSM să sesizeze în acest sens Ministerul Justiţiei or, în calitate de simplu cetăţean, să strângă 100.000 de semnături pentru inţierea unui demers legislativ.

În această săptămână, şi ministrul Justiţiei Ana Birchall a acuzat-o pe Lia Savonea de uzurpare a atribuţiilor Ministerului Justiţiei. În schimb, Savonea a acuzat-o pe Birchall de subminare a autorităţii CSM şi a sesizat CCR cu privire la un potenţial conflict între puterile statului reprezentate de Ana Birchall şi Lia Savonea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite