Scheletul lui King Kong, adjudecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armătura metalică a lui King Kong, care a servit în cursul turnării scenei finale a celebrului film eponim în anul 1933, a fost vândută marţi, la Londra, pentru peste 134.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Christie's, potrivit AFP.

Acest schelet din metal - înalt de 56 cm, articulat şi echipat cu globi oculari - fusese acoperit cu bumbac şi cauciuc pentru a forma musculatura uriaşei maimuţe, totul învelit într-o piele din latex, iar apoi în blană de iepure.

El a fost utilizat pentru a filma scena finală a lungmetrajului în alb şi negru, în care King Kong se caţără pe acoperişul Empire State Building din New York, unde este atacat de o puzderie de avioane.

Obiectul a fost adjudecat de un licitator anonim care l-a obţinut pentru suma de 134.224 euro, inclusiv prima de cumpărare.

"Această armătură a lui King Kong a fost esenţială în turnarea uneia din scenele cele mai cunoscute în istoria filmului şi este o relicvă excepţională în memoria cinematografiei", a subliniat Neil Roberts, responsabil al departamentului Amintiri populare la Christie's, care s-a bucurat astfel de publicitatea făcută vânzării şi, inclusiv, casei Christie's, notează Agerpres

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite