Schulz, despre declaraţiile preşedintelui României: Cred că Traian Băsescu se înşală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. FOTO: Reuters
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. FOTO: Reuters

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, duminică seară, la Antena 3, întrebat despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului român se înşală, precizând că a apărat întotdeauna România şi drumul european al Republicii Moldovei.

Schulz a spus că are o responsabilitate la nivel instituţional şi că el respectă instituţia preşedintelui României. „Nu voi răspunde la acelaşi nivel“, a precizat preşedintele PE, punctând faptul că liderul de la Palatul Cotroceni probabil a fost indus în eroare de unul dintre consilierii prezidenţiali.

„Cred că s-a înşelat, poate că unul dintre consilierii săi i-a dat documentele greşite”, a adăugat oficialul european, subliniind că a sprijinit întotdeauna România, precum şi parcursul european al Republicii Moldovei.

Anterior, Schulz a declarat sâmbătă după lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC, că a fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, menţionând că şeful statului nu i-a citit cu atenţie declaraţiile şi că îl va întreba personal la ce anume s-a referit.

Liderul de la Cotroceni a afirmat, vineri, că este importantă o prezenţă bună la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului şef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care „anexarea Crimeei era un fapt împlinit”, sau popularul Jean-Claude Juncker.

Preşedintele PE a comentat mai multe subiecte de actualitate la nivel european printre care cele economice legate de crearea de locuri de muncă. Astfel, Schulz a precizat că „cele mai multe locuri de muncă sunt create de IMM, lucrare care se întâmplă în Italia sau Spania, dar ei nu au acces la credite, pentru că băncile au dobânzi foarte mari”. 

De asemenea, liderul european a punctat că „bugetul nu poate creşte fără venituri, fără taxe. Trebuie îmbunătăţit sistemul de colectare, trebuie să la facem oamenilor locuri de muncă şi trebuie să le oferim anumite privilegii financiare. Este un cerc vicios, se dau bani companiilor, iar ele, la rândul lor,investesc.

Întrebat despre şansele sale de a ajunge în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz a apreciat că şansele sale sunt bune, iar sondajele îl dau în frunte în anumite ţări.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/martin-schulz" target="_blank">View the story " Martin Schulz" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite