Scrisoare deschisă statului român

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cred eu bine, un stat ar trebui să aibă mai multă înţelepciune decît să se lase antrenat într-o asemenea acţiune. Mentalitatea nu se schimbă cu una cu două, dar dacă nici nu o vrei schimbată, atunci lucrezi de fapt împotriva propriilor tăi cetăţeni.

Dragă statule român, nu mai fi atît de frustrat. Ce faci tu, de fapt? Te bucuri de nu mai poţi că sunt extremişti şi că lumea (sprijinită de moderatorii imorali) va vorbi de acţiunea lor reală sau presupusă. Întotdeauna se vor găsi alţi extremişti şi patrioţi de carton care vor plînge sau vor urla în direct şi vor cere lucruri nemaiauzite ca ceilalţi extremişti ”să înveţe minte”. Şi uite-aşa, provoci şi te uiţi din nu ştiu ce fotolii că provocatul se simte provocat şi acţionează de parcă n-ar fi auzit niciodată de logica provocării.

Dragă statule român, de ce te ţinem noi pe tine? Te ţinem să dai breaking newsuri inepte şi teribiliste, sau să avem un salar decent şi o viaţă cît de cît decentă? Te ţinem să construieşti cu chiu cu vai, la 26 de ani de la revoluţie, un sistem de sănătate şi de educaţie care să nu mai producă morţi prematuri şi escroci. Te ţinem să avem autostrăzi care nu se măsoară în milimetri. Te ţinem să ne simţim bine în ţara în care ne-am născut.

Şi-atunci? Tu ne oferi instituţii mohorîte, străzi troglodite, oficii postcomuniste soioase şi lăbărţate, guverne de-ţi vine să te arunci în Mureş şi, iată, provocări stupide. Spune-mi, nu speri tu de fapt să se repete evenimentele din martie 1990 de la Tg. Mureş şi să uite lumea că n-are din ce să plătească facturi, şi de multe ori n-are nici de ce?

Te rog să înveţi un pic, măcar un pic de decenţă. Puţintică decenţă n-ar strica nici pentru tine, barem ai termina anul cum se cuvine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite